Filmové premiéry od 6. září

Návrat bandy svalnatých hrdinů v pokračování EXPENDABLES 2, animovaná duchařina NORMAN A DUCHOVÉ a dokument VÁŇA Jakuba Wágnera  o legendárním žokejovi, to je první poprázdninová nabídka distributorů v našich kinech. Příjemnou zábavu.

EXPENDABLES: POSTRADATELNÍ 2 (USA, 2012)

Stará známá banda Postradatelných Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) a Hale Caesar (Terry Crews) se dají opět dohromady poté, co je tajný agent CIA Church (Bruce Willis) povolá, aby jim zadal zdánlivě jednoduchou zakázku. K partičce se přidávají i noví členové Billy the Kid (Liam Hemsworth) a Maggie (Yu Nan) jako první žena v týmu Postradatelných. Ačkoliv úkol vypadá velice jednoduše, samotná akce se příliš nevydaří a jeden člen Postradatelných během ní dokonce zemře a to dost nepěknou smrtí. Jeho parťáci se ho rozhodnou pomstít přímo na místě, tedy na nepřátelském území, kde mají pouze mizivou šanci na úspěch. Postradatelným se podaří rozpoutat peklo na zemi, na které se mimochodem válí i pět tun čistého plutonia, které by naši planetu hravě vychýlilo z osy. Tuhle třaskavou směs musí zajistit dřív, než bude pozdě. To je ovšem brnkačka ve srovnání se šťavnatou pomstou za kamarádovu smrt.

Expendables 2
Akční / Dobrodružný / Thriller
USA, 2012, 103 min

Režie: Simon West
Hudba: Brian Tyler
Hrají: Sylvester Stallone, Jason Statham, Liam Hemsworth, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme, Jet Li, Terry Crews, Randy Couture, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Chuck Norris, Scott Adkins, Nan Yu, Amanda Ooms, Novak Djokovic, Charisma Carpenter, Nikolette Noel, George Zlatarev

NORMAN A DUCHOVÉ (USA, 2012)


Kdo zachrání malé ospalé městečko, když ho přepadne horda zombíků? Neohrožený hrdina se jmenuje Norman. Je mu jedenáct, ujíždí na hororech a rád si povídá s mrtvou babičkou. Norman má totiž jednu zvláštní schopnost, řekněme šestý smysl. Vidí duchy a umí se s nimi na lecčems dohodnout. To se v aktuální, velmi prekérní situaci může náramně hodit. Než se ale Norman postaví do čela místního odboje proti živým mrtvým, bude muset leccos skousnout, což se stává většině dětí s nálepkou podivína a mimořádnými schopnostmi. Rodiče ho nechápou, starší sestra jím pohrdá, spolužáci ho šikanují nebo ignorují (v lepším případě) a jediný, s kým vychází, je tlusťoch Neil, s nímž taky nikdo jiný nekamarádí. Ještě si rozumí s duchy většiny nebožtíků z okolí, ale ti se nedají počítat. Normanův život nabere zcela netušený směr, když mu podivínský strýc prozradí, že městečko co nevidět stihne pradávná kletba a že právě on ji může díky svým záhrobním komunikačním schopnostem zastavit. Než se Norman rozhodne, jestli se chce nebo nechce stát hrdinou, začnou mrtví vylézat z hrobů a děsit vše živé. V tu chvíli se v Normanově hlavě vylíhne nápad, jak je vrátit do stádia věčného odpočinku. Ví však, že sám to nezvládne. Jenže realizujte teoreticky dokonalý plán, když máte v partě vyděšeného tlusťocha, jeho staršího bratra, který má místo mozku svaly, sestru, jehož ho nepokrytě balí, a největšího sígra ze školy? A když vás kromě zombíků honí i policajti a spoluobčané, kteří právě přestali mít úctu k mrtvým?

Norman a duchové
ParaNorman
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Fantasy
USA, 2012, 93 min

Režie: Sam Fell, Chris Butler
Hudba: Jon Brion
Hrají: Anna Kendrick, Leslie Mann, Christopher Mintz-Plasse, John Goodman, Casey Affleck, Kodi Smit-McPhee, Bernard Hill, Jeff Garlin, Tempestt Bledsoe, Elaine Stritch

VÁŇA (ČR, 2012)

Filmový portrét legendárního žokeje Josefa Váni postupně odkrývá vnitřní svět jeho myšlení. Způsob života, jaký žije se nedá příliš popsat slovy, musíte ho zakusit – vidět. Ojedinělým způsobem, v co nejcivilnějším pojetí prožíváme jeden rok s Váňou v jeho maximální blízkosti. Film se ve svých obrazech stává Váňou a zároveň poodkrývá zákulisí dostihového sportu, které není vždy takové, jak ho známe z hraných filmů. Jako magnet Váňa působí na lidi, kdekoliv se objeví. Je to neuvěřitelná energie jen vyslovíte to jméno. Váňa je fenomén nejen kvůli tomu, že v 59 letech poosmé vyhrál Velkou pardubickou – potřetí v řadě, nejen proto, že se okolo něj pohybuje špička dnešních žokejů a trénuje nejlepší dostihové koně, ale především kvůli svému přístupu ke všemu, co dělá a s čím se setkává.

Váňa

Dokumentární
Česko, 2012, 75 min
Režie: Jakub Wagner

Článek jsme oštítkovali takto:

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.