Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

FRESH FILM FEST: Co se děje v sobotu 1. září

O víkendu začínají projekce už po 13. hodině. Z dnešního dne stojí za povšimnutí mimo jiné především film VZPOURA režiséra a herce Mathieua Kassovitze, který můžete vidět ve Světozoru. Film s Isabelle Hupertovou Sama v Africe, který už jste sice mohli vidět v Karlových Varech, ale kdo neviděl, ať neváhá. Další tipy v článku.SAMA V AFRICE

Sama v Africe (R: Claire Denis)

Napínavý thriller ze současné Afriky od režisérky Claire Denisové. Příběh se odehrává v nejmenované africké zemi, kde propuká občanská válka. Maria, hrdá a nezlomná běloška, odmítá opustit svou kávovou plantáž, a vyhnout se tak nebezpečí, které bezprostředně hrozí jí i celé rodině. Odejít znamená vzdát se, projevit slabost a zbabělost a v neposlední řadě ztratit domov, kde její rodina žila po generace.

  • Kino 35 1.9 – 14:45

Sama v Africe
White Material
Drama / Válečný
Francie / Kamerun, 2009, 102 min
Režie: Claire Denis
Hrají: Isabelle Huppert, Christopher Lambert, Isaach De Bankolé, Nicolas Duvauchelle

PAVILION

Pavilion (R: Tim Sutton)

Max, tichý a neklidný patnáctiletý chlapec opouští město na břehu jezera a stěhuje se za svým otcem na arizonské předměstí. Film se line nekonečnými letními dny, zatímco děj se mění prostřednictvím řady vzájemně propojených postav. To, co začíná v poklidném, svěžím a bezpečném prostředí, končí v drastickém, drásavém chaosu.

  • Kino 35 1.9 – 17:00

Pavilion
Drama
USA, 2012, 68 min
Režie: Tim Sutton
Hrají: Max Schaffner, Addie Bartlett

BESTIE

Bestie (R: Ch. Boe)

Bruno miluje svou ženu Maxine, ale jeho láska i tělo pozvolna procházejí proměnou. Něco se v něm začíná probouzet a neexistuje způsob, jak by to mohl zastavit. Jakmile se jednou totiž začnete vrtat v temné straně lásky, abyste našli moc, agresi a nenávist, není cesty zpátky. Poslední film dánského režiséra Christoffera Boea je důkazem jeho citu pro obrazy, které vás nadchnou, slabosti pro milostné příběhy a lásky k jeho drahým hercům.

  • Kino 35 1.9 – 22:00

Beast
Drama / Psychologický
Dánsko, 2011, 83 min
Režie: Christoffer Boe
Hrají: Marijana Jankovic, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro

VZPOURA

Vzpoura (R: Mathieu Kassovitz)

Comeback režiséra s výrazným autorským rukopisem v sobě pojí prvky thrilleru a politického dramatu. Příběh zakládá na události, ke které došlo v roce 1988 na zámořské správní korporaci Francie v Tichém oceánu, Nové Kaledonii. Zkušený obchodník a francouzský kapitán Legorjus a jeho muži jsou zaváti na ostrov Ouvéa, kde je zajme skupina domorodých kanackých separatistů. Kapitán se záhy ocitá v neudržitelném postavení…

  • Světozor 1.9 – 19:15

Vzpoura (festivalový název)
L’ordre et la morale
Akční / Drama / Historický
Francie, 2011, 136 min
Režie: Mathieu Kassovitz
Hudba: Klaus Badelt
Hrají: Mathieu Kassovitz, Sylvie Testud, Philippe Torreton, Malik Zidi

Doprovodný program TIP

Master Class: Jody Lee Lipes
Sobota 1. září od 13:30, FAMU

Kameraman a režisér Jody Lee Lipes je vycházející hvězdou americké nezávislé filmové scény, byl vybrán do Directors Lab na festivalu Sundance 2012 a nominován na cenu pro nezávislé filmové tvůrce Independent Spirit. V programu festivalu budou uvedeny dva jeho dokumenty (NY Export: Opus Jazz a Brock Enright: Good Times Will Never Be the Same) a filmy na nichž se podílel jako kameraman (Martha Marcy May MarleneTiny Furniture a The Fort).

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast