Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 11. října

Akční scifi thriller LOOPER s Josephem Gordonem-Levittem a Brucem Willisem, drama MAZEL a dokument 4. REVOLUCE. Tři novinky premiérového čtvrtka s datem 11. 10. 2012.

LOOPER (USA / ČÍNA, 2012)

Loopeři jsou nájemní zabijáci, kteří pracují pro zločineckou organizaci. Jejich úkol je tradiční: osoby, které jsou pro sdružení nějakým způsobem nepohodlné, zastřelí a zbaví se těla. Existuje pro ně pouze jediné pravidlo – za žádnou cenu nikdy nesmí nechat svůj cíl utéct. Joe (Joseph Gordon-Levitt) patří mezi loopery, spolehlivě vykonává svou práci a užívá si luxusního, bezstarostného života. A to platí až do chvíle, kdy dostane další zakázku. Před jeho připravenou zbraní se totiž objeví on sám, jen o něco starší (Bruce Willis). Jak se to mohlo stát? Organizace looperům posílá jejich „klienty“ z budoucnosti. Popravované oběti jsou transportovány zpět v čase a to přímo před hlaveň určeného loopera. A Joeovi zbývá jen zlomek vteřiny k zásadnímu rozhodnutí – má zastřelit sám sebe?

LOOPER
Akční / Sci-Fi / ThrillerUSA / Čína, 2012, 118 min

Režie: Rian Johnson
Hrají: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Jeff Daniels, Piper Perabo, Noah Segan, David Jensen, Jeff Chase, Garret Dillahunt, Tracie Thoms, Qing Xu

MAZEL (DÁNSKO, 2012)


Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí na východ, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno… Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce.

Mazel /10 TIMER TIL PARADIS
DramaDánsko, 2012, 92 min

Režie: Mads Matthiesen
Hrají: Kim Kold, David Winters, Elsebeth Steentoft

4. REVOLUCE (NĚMECKO, 2010)


Film 4. revoluce přináší příspěvky vědců, držitelů Nobelovy ceny, politiků, aktivistů, ekonomů a podnikatelů do diskuze o budoucnosti energetiky. Na příkladech průkopnických projektů z deseti zemí světa tvůrci dokumentu ukazují, jak můžeme energii získávat, využívat a distribuovat. Od rodin v Mali a Bangladéši, přes revoluční využití alternativních energií v automobilovém průmyslu, až po kancelářskou budovu v Německu, která vyrábí více energie než sama spotřebuje. Všichni mají jeden společný cíl: Energetická Autonomie – tedy úplný přechod výroby energie od fosilních a jaderných paliv na 100% energie z obnovitelných zdrojů. Tato změna je tak radikální, že se hovoří o vznikající revoluci: po průmyslové a zemědělské revoluci a revoluci informačních technologií přichází čtvrtá – energetická revoluce.

4. revoluce (TV film)
DIE 4. REVOLUTION – ENERGY AUTONOMY
DokumentárníNěmecko, 2010, 83 min
Režie: Carl-A. Fechner

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast