Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 1. listopadu

Drama z poválečného pohraničí 7 DNÍ HŘÍCHŮ s Ondřejem Vetchým a Vicou Kerekes, polsko-český Yuma o počátku devadesátých let také v pohraničí, ale polsko-německém, výtečný horor o spisovateli, který neměl najít krabici s filmovými pásy SINISTER a Disneyovka o Zvonilce, tentokrát TAJEMSTVÍ MOTÝLÍCH KŘÍDEL. Pro tento týden kompletní novinková nabídka.

7 DNÍ HŘÍCHŮ (ČESKO, 2012)

Tento snímek byl inspirovaný skutečnými událostmi, které se udály v sedmi poválečných dnech na Šumperku roku 1945. Útěk ženy českého lesníka Jana, Agnes, je zakryt tajemstvím. Jen ona sama ví, kdo a proč ji hledá. Její zmizení burcuje Jana v okamžiku vzájemné krize, kdy jejich bezdětné manželství je již téměř troskách. Je konec války a domů se vracejí nejen lidé z vnitrozemí, ale i němečtí vojáci. Ne volba, ale osud štvanců spojil dohromady Jana a Jurgena, který se právě vrátil z fronty. Oba muži hledají Agnes, manželku a sestru v jedné osobě. Ta zatím prchá divokými lesy, pronásledována nejmocnějším mužem okresu pro své svědectví. Napříč horami vede cesta k poznání osudovosti vzájemného svazku, do kterého nečekaně vstoupí Janova první láska Marie. 7 dní domů na hájovnu Čečel se stává symbolem vzájemného hledání a touze po ztraceném domovu.

7 dní hříchů

Drama
Česko, 2012, 107 min
Režie: Jiří Chlumský
Hrají: Ondřej Vetchý, Vica Kerekes, Anna Šišková, Jarek Hylebrant, Jiří Schmitzer, Norbert Lichý, Fjodor Bondarčuk

YUMA (POLSKO, ČESKO, 2012)

Začínají devadesátá léta, život v polsko-německém pohraničí se však po pádu železné opony zatím nijak zvlášť nezměnil. Dvacátníka Zygu (talentovaný Jakub Gierszał) už nebaví dívat se na módní výstřelky a západní vymoženosti jen v barevných časopisech. Spolu s kamarády se rozhodne rozzářit život v ospalém šedém městečku a sobě i jeho obyvatelům trochu přilepšit. Západoněmecké obchody přetékající zbožím jsou pro mladíky přece jen příliš velkým lákadlem… Piotr Mularuk se ve svém působivém dramatu, v němž nechybí akce, inspiroval situací, jež po rozpadu sovětského bloku panovala v polsko-německém pohraničí a svého času plnila titulní strany polských novin. Debutující režisér film zručně protkal westernovými motivy, odkazujícími mimo jiné ke slavnému snímku Delmera Davese z roku 1957 Cesta za záchranou, který Zyga zasněně sleduje v poloprázdném místním kině.

Yuma


Akční / Krimi / Drama
Polsko / Česko, 2012, 112 min
Režie: Piotr Mularuk
Hrají: Jakub Gierszal, Katarzyna Figura, Tomasz Kot

SINISTER (USA, 2012)

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí Sinister je nový horor od producenta PARANORMAL ACTIVITY a režiséra V MOCI ĎÁBLA.

Sinister


Krimi / Horor / Thriller
USA, 2012, 110 min
Režie: Scott Derrickson
Hrají: Ethan Hawke, Juliet Rylance, Vincent D’Onofrio, James Ransone, Michael Hall D’Addario, Fred Dalton Thompson

ZVONILKA: TAJEMSTVÍ MOTÝLÍCH KŘÍDEL (USA, 2012)

Zvonilka: Tajemství křídel je fantastickým příběhem, ve kterém se Zvonilka vydává napříč zapovězenou hranicí ze svého domova do tajemných Zimních lesů, kde se setkává s celou řadou nových zimních víl a odhaluje kouzelné tajemství – Zvonilka má totiž sestru, stejně veselou a hravou Modrovločku. Ta se s ní na oplátku vydává na návštěvu do Zvonilčina domova. Když se o jejich pouti dozví královna Clarion a král Milori, vládci Zimních lesů, varují obě před tím, že už nikdy nesmějí zapovězenou hranici překročit, a vysvětlují jim oběť, kterou sami museli za podobný přestupek podstoupit. Zvonilka a Modrovločka ale nemohou ovlivnit přírodu. Když stroj na výrobu sněhu, který Modrovločka při svém putování po Zvonilčině domově používá, začne ohrožovat strom, jenž je zdrojem kouzelného prášku víl, jsou obě sestry nuceny sjednotit letní a zimní víly a vše napravit dříve, než bude pozdě.

Zvonilka: Tajemství křídel (video film)

Tinker Bell: Secret of the Wings
Animovaný / Rodinný
USA, 2012, 76 min

Režie: Peggy Holmes
Hudba: Joel McNeely
V českém znění: Marika Šoposká, Bára Šedivá, Eliška Balzerová, Dalimil Klapka, Klára Oltová, Tereza Chudobová, Václav Rašilov, Kamila Šmejkalová, Miroslav Mejzlík, Kamila Špráchalová

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast