Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 22. listopadu

Mezi pětku nejočekávanějších snímků letošního roku patří bezesporu ATLAS MRAKŮ sourozenců Wachowských a Toma Tykwera, kina ode dneška nabízí také sportovní drama o surfařích NA DIVOKÉ VLNĚ, NÁVRAT DO SILENT HILL, tentokrát ve 3D, film podle divadlení inscenace Dušana Pařízka ODPAD MĚSTO SMRT a studentský film PRAHO, MÁ LÁSKO.

ATLAS MRAKŮ (NĚM, USA, HK, SINGAPUR, 2012)

Filmová adaptace románu Davida Mitchella vypráví šest žánrově odlišných příběhů, které se odehrávají v různých časech a na různých místech od začátku 19. století až po postapokalytickou budoucnost. Film zobrazuje myšlenku kontinuální propojenosti našeho bytí a především našich činů napříč časem a prostorem, kde všechno má svoji příčinu i následek, smysl, kde se vrahova duše promění ve velkého hrdinu a kde jediný laskavý skutek v přítomnosti vyvolá revoluci v daleké budoucnosti.

K filmu jsme připravili SPECIÁL a recenzi

Atlas mraků
Cloud Atlas – Drama / Mysteriózní / Sci-Fi Německo / USA / Hong Kong / Singapur, 2012, 172 min
Režie: Tom Tykwer, Lana Wachowski, Andy Wachowski
Hudba: Johnny Klimek

Hrají: Tom Hanks, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Hugh Grant, Halle Berry, Susan Sarandon, Ben Whishaw, Jim Broadbent, Keith David, James D’Arcy, Xun Zhou, Du-na Bae, Alistair Petrie, Götz Otto, David Gyasi, Robert Fyfe, Zhu Zhu, Mya-Lecia Naylor

NA DIVOKÉ VLNĚ (USA, 2012)

Film natočený podle životního příběhu Jaya Moriartyho (Jonny Weston), neuvěřitelně talentovaného surfaře, jehož styl dodnes obdivují tisíce fanoušků divokých vln. Jeho snem bylo zdolat Mavericks – jednu z největších mořských vln na světě. Když je Jayovi 15 let, zjistí, že místo, kde se Mavericks objevuje, opravdu existuje a nachází se dokonce jen několik mil od jeho domova v Santa Cruz. Podaří se mu přesvědčit místní legendu Rickyho „Frosty“ Hessona (Gerard Butler), bývalého záchranáře a reprezentanta v plavání, aby ho začal trénovat. Zkušený profesionál po prvních hodinách pochopí, že v mladém klukovi se skrývá nejen dokonalý cit pro moře, ale i neskutečně pevná vůle, která mu pomáhá zdolávat i ty nejtěžší překážky. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytvoří jedinečné přátelství a tak je spojuje nejen touha po zdolání nezkrotné vlny. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu a pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů.

Na divoké vlně
Chasing Mavericks Drama / Sportovní USA, 2012, 117 min
Režie: Curtis Hanson, Michael Apted Hudba: Chad Fischer

Hrají: Gerard Butler, Abigail Spencer, Jonny Weston, Elisabeth Shue, Leven Rambin, Taylor Handley, Scott Eastwood, Channon Roe

NÁVRAT DO SILENT HILL 3D (FRANCIE, USA, 2012)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill.

Návrat do Silent Hill 3D

Silent Hill: Revelation 3D Horor / Mysteriózní / Thriller Francie / USA, 2012, 95 min
Režie: Michael J. Bassett Hudba: Jeff Danna, Akira Yamaoka

Hrají: Sean Bean, Radha Mitchell, Deborah Kara Unger, Adelaide Clemens, Kit Harington, Malcolm McDowell, Carrie-Anne Moss, Martin Donovan, Heather Marks, Erin Pitt

ODPAD MĚSTO SMRT (ČESKO, 2012)

Filmový scénář (Der Müll, die Stadt und der Tod) Reinera Wernera Fassbindera, byl předlohou divadelní inscenace režiséra Dušana Pařízka. Z tohoto scénáře a divadelního zpracování vychází film Jana Hřebejka Odpad město smrt. Prostitutka Romi je ve svém povolání málo úspěšná: na své zákazníky je až příliš jemné povahy. Čím umanutěji ji však její pasák Franz posílá na ulici, tím více se Romi přibližuje úplnému zhroucení. Jednou ji osloví spekulant s realitami, který sám sebe nazývá „bohatým Židem“: nepožaduje po ní sexuální služby. Stačí, aby mu vyprávěla, a za to ji doslova královsky odměňuje. Její tak náhlé štěstí s ní však nikdo nesdílí. Kolegyně i její stávající klienti se od ní odvracejí, a stejně tak i Franz, jehož miluje, říká: kšeftování s Židem smrdí. Celý příběh se odehrává v prostředí rozpadajícího se města, při jehož sanování se politici nepokrytě dělí o zisky se spekulanty a lobbisty, to vše pod ochranou policie.

Odpad město smrt

Drama Česko, 2012, 70 min
Režie: Jan Hřebejk

Hrají: Gabriela Míčová, Jiří Černý, Martin Finger, Stanislav Majer, Martin Pechlát, Dana Poláková

PRAHO, MÁ LASKO (ČESKO, 2012)

Úvodní příběh s názvem „Panorama“ vypráví o složitém vztahu ctižádostivé fotografky (Jaromíra Mílová) a jejího syna, který pracuje jako messenger (Michal Kern). Díky fotografiím Pražského hradu se spolu snaží navázat ztracenou komunikaci. Hrdinkou druhé povídky „Právnička“ je cizinka (Alla Alexandrov), která si přišla do Prahy splnit svůj sen. Realita industriální Libně ale neodpovídá její představě. Aby vůbec dokázala přežít, naučila se klamat sebe i své okolí. Z každodenního stereotypu ji vytrhne náhodné setkání s řidičem tramvaje (Jan Budař). Ve slepé uličce se octli protagonisté povídky „Obyčejný jízdní řád“ (Marie Doležalová, Matěj Nechvátal) – Ona vyznává pevný řád ve všem, co dělá, On životem jen tak proplouvá. Jejich světy se protnou na jeden den, ale možná je toto setkání ovlivní na celý život. Poslední povídka „Tajemství památníku“ zkoumá nadpřirozené jevy odehrávající se v okolí Národního památníku na Vítkově. Dva novináři (Jakub Šmíd, Lucia Kajánková) pátrají po stopách minulosti, ale až jejich setkání s osamělým vrátným.

Praho, má lásko (studentský film)
Povídkový Česko, 2012, 70 min
Režie: Tomáš Pavlíček, Viktória Dzurenková, Jakub Šmíd

Hrají: Jan Budař, Michal Kern, Jaromíra Mílová, Květa Fialová, Marie Doležalová, Matěj Nechvátal, Petr Jeništa, Jan Vondráček, Jiří Dvořák, Jakub Šmíd, Lucia Kajánková

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast