Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

MEZIPATRA – Den první

Projekcí filmu VÍKEND, vítězem divácké ceny minulého ročníku fakticky dnes odpoledne začíná maraton projekcí v rámci festivalu MEZIPATRA. Slavnostní zahájení se koná dnes večer v pražské Lucerně po projekci filmu MÍSTY OBLAČNO. Zahájení se koná v kavárně Lucerna a vstup je zdarma. Hlavními aktéry úvodní párty jsou Urxin Sisters, DJ seskupení, které už nějakou dobu působí hlavně na pražské klubové scéně. Hrají, co se jim zrovna líbí, od starých songů až po nové disco tracky a remixy svých oblíbenců.

Vstupenky zakoupíte vždy před projekcí v pokladně příslušného kina. Případný předprodej či rezervace jsou v režii samotných kin. Jednotné vstupné na projekce je 100,- Kč.
Sedm filmů za cenu pěti dle vlastního výběru vám zajistí permanentka, kterou koupíte na pokladnách kin. Jednotlivé vstupenky je nutno vyzvednout v pokladně konkrétního kina. Cena permanentky je 490,- Kč. Všechny filmy budou uváděny v originálním znění s českými a anglickými titulky, v původním anglickém znění pouze s českými titulky.

PROGRAM PO DNECH

TIPY Z DNEŠNÍHO PROGRAMU

VÍKEND

Víkend (foto: Mezipatra)

Sex na jednu noc po náhodném setkání v baru před zavíračkou přeroste v intenzivní společný víkend dvou mladíků. S vědomím vymezeného času ho tráví v posteli a v barech, vyprávějí si příběhy, ohledávají hranice intimity a toho, co pro ně oba znamená přitažlivost, vztah, sex a láska. Protagonisté se snaží zachytit to nedefinovatelné kouzlo momentu v cynické realitě nečekané romance, která s koncem víkendu zřejmě bude muset skončit také. Nezávislý britský komorní film se už stihl stát trhákem festivalů a v neobvyklém souznění miláčkem kritiků i diváků.

MÍSTY OBLAČNO – zahajovací film

Místy oblačno (foto: MEZIPATRA)

„Já tě miluju jednatřicet let. Milovala jsem tě, i když jsi ztloustla, i když jsi oslepla,“ žádá drsná romantička Stella o ruku svou partnerku Dot. A tak se vydávají na společnou cestu z amerického venkova „tam, kde je to legální“, na sever do Kanady. Stella a Dot jsou Thelmou a Louisou v důchodovém věku a v energii, vyřídilce a talentu na průšvihy si se svými předchůdkyněmi nezadají. Jsou na útěku před zákonem, a co hůř, před vnučkou Molly, která chce nechat babičku zavřít do domu s pečovatelskou službou, a zbavit ji tak té nesnesitelné „kamarádky“ Stelly. Po cestě přiberou mladičkého striptéra bez domova a již jako trio odhodlaně pokračují ke státní hranici. Road movie o lásce tak krásné jako oblaka v západu slunce, o kterých Stella každý večer vypráví Dot, v Praze zahajuje festival za osobního uvedení režiséra Thoma Fitzgeralda, jehož Zahrada k pověšení (1997) zdobí letošní retrospektivní sekci Temné království.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast