Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 3. ledna

A je tu první porce premiér roku 2013. Velkofilm BÍDNÍCI je asi nejvýraznějším filmem tohoto týdne. Další počin Tima Burtona a opět animovaný se jmenuje FRANKENWEENIE: DOMÁCÍ MAZLÍČEK. Trojici prvních filmů nového roku uzavírá drama milostného příběhu dvou lidí, které zasáhla tragédie STOCKHOLM EAST.

BÍDNÍCI (USA, 2012)

Bídnící plakát

Když bývalého galejníka Jeana Valjeana (Hugh Jackman) propustí na podmínku, netuší, že za zády bude mít jako věčný stín posedlého inspektora Javerta (Russell Crowe). Ten ctí zásadu, že zloděj zůstane vždy zlodějem a Valjean se zdá být jasným příkladem, zvlášť když pravidla podmínečného propuštění záhy poruší. Jenže Valjeanovi se daří unikat, začne žít pod změněnou identitou, stane se ctihodným občanem a dokonce starostou, jenže ani tehdy není před slídivým Javertem v bezpečí. Po smrti tovární dělnice Fantine (Anne Hathaway), kterou si klade za vinu, se ujme její dcerky Cosette.

Společně s ní pak před Zákonem utíká do anonymity francouzské metropole. Tam na ně po pár letech relativního klidu čeká kromě Javerta i další nebezpečí – ulice bobtnající revolucí, kterou připravují mladí kluci. Jeden z nich, Marius (Eddie Redmayne), se při letmém setkání zamiluje do dospívající Cosette (Amanda Seyfried) a ta jeho city opětuje. Kvůli své dceři a jejímu štěstí se Valjean rozhodne riskovat, dokonce se vydá na barikády v předvečer rozhodujícího souboje mezi revolucionáři a armádou, aby z předem prohrané bitvy zachránil Mariuse. Na místě, kde historie napsala jednu ze svých krvavých kapitol, se zároveň odehraje finální souboj mezi ním a Javertem.

Bídníciicon_csfd
Les Misérables
Muzikál / Drama / Romantický
Velká Británie, 2012, 157 min

Režie: Tom Hooper
Hrají: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Helena Bonham Carter, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Aaron Tveit, Colm Wilkinson, Isabelle Allen, Samantha Barks

FRANKENWEENIE: DOMÁCÍ MAZLÍČEK (USA, 2012)

Frankenweenie poster A1.indd

Frankenweenie: Domácí mazlíček je dojemným příběhem chlapce a jeho psa. Když mladý Victor nečekaně přijde o svého milovaného psa Sparkyho, povolá na pomoc vědu a svého nejlepšího přítele přivede znovu k životu – jen s několika drobnými změnami. Snaží se svůj výtvor ukrývat, ale když se Sparkymu podaří uniknout, zjistí Victorovi spolužáci, učitelé i ostatní obyvatelé města, že znovuzrození může mít příšerné následky.

Frankenweenie: Domácí mazlíčekicon_csfd
Frankenweenie
Animovaný / Komedie / Horor / Sci-Fi
USA, 2012, 87 min

Režie: Tim Burton
Hudba: Danny Elfman
Hrají: Winona Ryder, Catherine O’Hara, Atticus Shaffer, Martin Landau, Martin Short, Conchata Ferrell, Tom Kenny, Charlie Tahan, James Hiroyuki Liao

STOCKHOLM EAST (ŠVÉDSKO, 2011)

Stockholm East

Stockholm East je dojemný a podmanivý milostný příběh dvou lidí, které spojuje tragédie, jež si vybrala daň na jejich životech a vztazích. Když se Johan a Anna setkají na vlakovém nádraží spojující Stockholm s idylickým předměstím, kde oba žijí, vydávají se na nebezpečnou cestu vášně a lží.

Stockholm Easticon_csfd
Stockholm Östra
Drama
Švédsko, 2011, 95 min

Režie: Simon Kaijser
Hrají: Mikael Persbrandt, Iben Hjejle, Lars-Erik Berenett, Annika Hallin, Henrik Norlén, Anna Godenius, Jimmy Lindström, Liv Mjönes

připravili: Totalfilm.cz, Bontonfilm, Falcon, Film Europe

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast