Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 7. února

Arnold Schwarzenegger se vrací ve filmu Konečná jako neohrožený šerif z konce světa, který si poradí s uprchlým a nebezpečným mexickým mafiánem. Romantická komedie Paříž-Mannhattan vypráví o mladé ženě bez partnera, kterou se otec snaží provdat. Frodo Pytlík jako nelítostný vrah? V sugestivním thrilleru Maniak. V hlavní roli Elijah Wood. Životopisný film Hitchcock o slavném režisérovi s Anthonym Hopkinsem nabídku premiér uzavírá.

KONEČNÁ (USA, 2013)

Konečná plakát

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety, meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Brzy uvidíte v kinech, jestli díky šerifovi Owensovi bude městečko Sommerton Junction Cortézova KONEČNÁ.

RECENZE ZDE

Konečnáicon_csfd
The Last Stand
Akční / Thriller / Krimi
USA, 2013, 107 min

Režie: Ji-un Kim
Hrají: Arnold Schwarzenegger, Peter Stormare, Rodrigo Santoro, Jaimie Alexander, Eduardo Noriega, Zach Gilford, Forest Whitaker, Luis Guzmán, Johnny Knoxville, Harry Dean Stanton, Genesis Rodriguez, John Patrick Amedori, Daniel Henney, Kristen Rakes, Richard Dillard, Arron Shiver, Sonny Landham

PAŘÍŽ – MANHATTAN (Francie, 2012)

Paris-Manhattan poster

Hraný debut mladé francouzské režisérky Sophie Lellouche narušuje strukturu současné hollywoodské romantické komedie a přináší inteligentní, půvabnou, a zároveň vtipnou obdobu tohoto oblíbeného filmového žánru. Přináší příběh svobodné svérázné lékárnice Alice, která nachází únik ze samoty ve filozofických filmech Woodyho Allena. V nich totiž dokáže najít odpověď na všechno. Když potká Vincenta, dokonalého partnera, zdá se, že konečně našla lásku svého života. Avšak seznámí se i s Victorem, který doposud neviděl ani jeden Allenův film, ale převrátí její život naruby. Který z nich je tedy ten pravý?

RECENZE ZDE

Paříž-Manhattanicon_csfd
Paris Manhattan
Komedie / Romantický
Francie, 2012, 77 min

Režie: Sophie Lellouche
Hrají: Alice Taglioni, Patrick Bruel, Marine Delterme, Louis-Do de Lencquesaing, Michel Aumont, Yannick Soulier, Mary-Christine Adam, Arsène Mosca, Woody Allen

MANIAK (Francie, USA, 2012)

Maniak_plakat_fin_A3_HR

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob – intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí.

RECENZE ZDE

Maniakicon_csfd
Maniac
Krimi / Horor / Mysteriózní
Francie / USA, 2012, 93 min

Režie: Franck Khalfoun
Hudba: Rob
Hrají: Elijah Wood, Liane Balaban, America Olivo, Nora Arnezeder, Sammi Rotibi, Morgane Slemp

HITCHCOCK (USA, 2012)

Hitchcock plakát
Píše se rok 1960 a Alfred Hitchcock (A. Hopkins) právě natáčí svůj nový film. Film, který má rozhodnout o jeho úspěchu nebo zatracení. Film, kterému téměř nikdo nevěří a za který se sám Hitchcock musí filmovému studiu zaručit svým majetkem. Film, který se stane legendou. Co ale zrození fenoménu jménem Psycho předcházelo? Jaký příběh si „mistr napětí“, kterému filmové publikum vděčí za ty nejhrůzostrašnější zážitky v historii filmu, nechal pro sebe? Film Hitchcock odhaluje nejen historii natáčení jednoho z nejslavnějších filmů všech dob, ale také podmanivý milostný příběh slavného režiséra a jeho ženy Almy (H. Mirren). Úspěšná scenáristka mu byla celý život inspirací i oporou, a ač měla vlastní tvůrčí ambice a plány, nikdy nevystoupila ze stínu svého muže, jehož milovala a podporovala za všech okolností. Když během natáčení Psycha Alfred Hitchcock náhle onemocní, je to právě Alma, kdo místo něj usedne do režisérského křesla a zastoupí svého muže v kritický moment, kdy se rozhoduje o zastavení či pokračování natáčení. Nevděčnou roli zvládne na výbornou a podepíše se tak pod vznik dnes již legendárního snímku. Málokdo tuší, že slavný horor má ve skutečnosti dva režiséry, že to nebyl velký Alfred, kdo do proslulé scény vraždy ve sprše prosadil jednoduše geniální kvílení houslí. Jenže i taková světice jako Alma, může začít hřešit, když se nedočká uznání. Uvědomí si Hitchcock včas, jak vzácnou ženu po svém boku má, nebo zaslepen žárlivostí ztratí toho, kdo ho nejvíc miloval?

Hitchcockicon_csfd
Životopisný / Drama
USA, 2012, 98 min

Režie: Sacha Gervasi
Hudba: Danny Elfman
Hrají: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, James D’Arcy, Jessica Biel, Danny Huston, Toni Collette, Michael Wincott, Michael Stuhlbarg, Currie Graham, Tara Summers, Frank Collison, Richard Portnow, Kurtwood Smith, Wallace Langham

připravili: totalfilm.cz, Bontonfilm, Film Europe, Hollywood Classic Entertainment

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast