Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 14. března

SMRTONOSNÁ PAST: OPĚT V AKCI – Bruce Willis se vrací a po jeho boku jeho vlastní syn. Tedy syn Johna McClana. Z plakátu jistě poznáte, kde se nové dobrodružství policejní rodinky odehrává. Nejlepší evropský sci-fi film MIZEJÍCÍ VLNY nabízí Artcam. NA ŠROT je další teenagerovská pařba po americku, dokument scenáristky a režisérky Dagmar Smržové nahlíží do každodennosti mladého muže, postiženého schizofrenií – OTÁZKY PANA LÁSKY a PÁTRÁNÍ PO SUGARMANOVI vypráví neuvěřitelný, ale pravdivý příběh Rodrigueze: největší rockové hvězdy 70. let, která nebyla. Taková je nabídka tohoto premiérového týdne.

SMRTONOSNÁ PAST: OPĚT V AKCI (USA, 2013)

smrtonosná past plakát

Bruce Willis se ve skvělé formě vrací se svou nejslavnější filmovou rolí – jako nezničitelný policejní detektiv John McClane. Tentokráte přijíždí do Moskvy, aby tady našel svého syna Jacka (Jai Courtney), který se mu poněkud odcizil. Johna ale čeká překvapení, zjistí, že i když jejich vztah otec – syn má k ideálu hodně daleko, jablko nepadlo daleko od stromu. Jack totiž v Moskvě působí jako tajný agent, chránící informátora z vládních řad, Komarovova (Sebastian Koch). Otec a syn McClaneovi jsou nuceni překonat osobní neshody a nasadit vlastní krky, aby dostali Komarovova do bezpečí a odvrátili hrozbu katastrofálního zločinu v bezútěšném místě naší planety – v Černobylu. Do hry tak vstupuje obchod s plutoniem, ruští oligarchové, brutální moskevské podsvětí a také různé představy Johna a Jacka McClaneových jak za těchto okolností prosadit zákon. A navíc se Jack McClane jako tajný agent v Moskvě skvěle vyzná i domluví, kdežto John je naprosto ztracený. A to mu na dobré náladě rozhodně nepřidává.

Smrtonosná past: Opět v akciicon_csfd
A Good Day to Die Hard
Akční / Krimi / Thriller
USA, 2013, 105 min

Režie: John Moore
Scénář: Skip Woods
Kamera: Jonathan Sela
Hudba: Marco Beltrami
Hrají: Bruce Willis, Jai Courtney, Amaury Nolasco, Cole Hauser, Sebastian Koch, Julia Snigir, Anne Vyalitsyna, Mary Elizabeth Winstead, Megalyn Echikunwoke, Atilla Árpa, Roman Luknár, Aksel Hennie, Patrik „Rytmus“ Vrbovský, Martin Hindy

MIZEJÍCÍ VLNY (LITVA, FRANCIE, BELGIE, 2012)

Vlny_plakát_web

Dostat se do mozku někoho druhého. Vidět, co cítí, najít odpovědi na otázky, odhalit tajemství. Od filmu Věčný svit neposkvrněné mysli přes Počátek se největším dobrodružstvím stala cesta do lidské mysli. Sci-fi romance Mizející vlny vypráví příběh mladého informatika Lukase, který se zúčastní kontroverzního mezinárodního experimentu – vstupuje do mysli mladé ženy Aurory v komatu, aby ji pomohl navrátit vědomí. Jenže místo toho se zaplete do osidel ženiných vášní a fantazií, což zcela naruší jeho reálný život. Fantastické melodrama o lásce a touze po spojení je metaforou dnešního prorůstání technologií a mysli, a zároveň tělesným dobrodružstvím, kde ohledávání vlastního těla nemá žádné limity.

Recenzi přineseme příští týden.

Mizející vlnyicon_csfd
Aurora
Vanishing Waves
Thriller / Romantický / Sci-Fi
Litva / Francie / Belgie, 2012, 120 min

Režie: Kristina Buozyte
Hrají: Brice Fournier, Marius Jampolskis, Frédéric Andrau, Gabija Jaraminaite, Maciej Marczewski

NA ŠROT (USA, 2013)

Na šrot plakát

Jeffovi je právě 21 a plnoletost se musí pořádně oslavit. Zpít se na šrot se však nedoporučuje noc před největší zkouškou na medicíně. Scénáristé PAŘBY VE VEGAS a PAŘBY V BANGKOKU jsou zpět s další vykalenou komedií.

Recenzi přineseme v pátek 15. března

Na šroticon_csfd
21 and Over
Komedie
USA, 2013, 92 min

Režie: Jon Lucas, Scott Moore
Scénář: Jon Lucas, Scott Moore
Kamera: Terry Stacey
Hrají: Miles Teller, Sarah Wright, Justin Chon, Skylar Astin, Jonathan Keltz, François Chau, Dustin Ybarra

OTÁZKY PANA LÁSKY (ČESKO, 2013)

otázky pana lásky

Nový dokument scenáristky a režisérky Dagmar Smržové nahlíží do každodennosti mladého muže, postiženého schizofrenií. Třicetiletý Jiří Láska, jenž žije v podhorské vsi Batňovice poblíž Trutnova, se apatickým pacientům psychiatrických léčeben zásadně vymyká. Pomocí moderních technologií komunikuje s okolím, pečuje o své nejbližší a pozoruhodně uvažuje o smyslu života i o své klopotné existenci. Kronika, snímaná během jednoho roku, líčí jeho soužití se stařičkou babičkou i s nemocnou matkou. Poukazuje i na malicherné sváry v Jiřího sousedství. Unikátní portrét Otázky pana Lásky přerůstá v esej o relativitě hranic mezi zdravými a nemocnými. Vypráví o neobvyklých formách lásky a potřebě tolerance vůči lidským jinakostem. Režisérka Smržová o svém dokumentu uvedla: Tragikomické situace z Jiřího života, zarážející reakce jeho okolí i jeho amatérská videa vypovídají o tom, že schizofrenie není jen problém nadaného a člověka, ale také problém fungování moderní společnosti.

Otázky pana Láskyicon_csfd
Dokumentární
Česko, 2013, 75 min
Režie: Dagmar Smržová

PÁTRÁNÍ PO SUGARMANOVI (ŠVÉDSKO, VB, 2012)

Pátrání po sugarmanovi plakát

Pátrání po Sugar Manovi vypráví neuvěřitelný, ale pravdivý příběh Rodrigueze: největší rockové hvězdy 70. let, která nebyla. Dva producenti objevili Rodrigueze na konci 60. let v kouřové mlze zapadlého detroitského baru. Byli ohromeni a přesvědčeni, že mu písně plné silných melodií a prorockých textů zajistí pověst největšího hudebníka své generace. Dvě alba, která nahrál, však naprosto propadla, zpěvák se vytratil ze scény a zbyly jen historky o sebevraždě na pódiu. Pirátská kopie jedné z nahrávek se mezitím náhodou dostala do Jižní Afriky, kterou apartheid odřízl od zbytku světa. V následujících dvou desetiletích se Rodriguez v JAR stal fenoménem, jehož sláva předčila Rolling Stones. Film sleduje snahu dvou Rodriguezových fanoušků, kteří touží zjistit, co se opravdu stalo s jejich hrdinou. A tomu, co objeví, se sami nestačí divit. Film byl oceněn Oscarem v kategorii Nejlepší dokumentární film roku 2013.

Pátrání po Sugar Manoviicon_csfd
Searching for Sugar Man
Dokumentární / Hudební / Životopisný
Švédsko / Velká Británie, 2012, 86 min
Režie: Malik Bendjelloul

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast