Filmové premiéry od 9. května

Thriller s Halle Berry , která se rozhodne postavit se tváří v tvář vrahovi TÍSŇOVÁ LINKA, komedie s hvězdným obsazením VELKÁ SVATBA, španělský animovaný dobrodružný film NEUVĚŘITELNÁ DOBRODRUŽSTVÍ TADA STONESE, festivalový klenot MEKONG HOTEL a český horor ISABEL. To je kompletní nabídka dnešních distribučních premiér.

TÍSŇOVÁ LINKA (USA, 2013)

tísňová linka plakát

Jordan (Halle Berry) je zkušená operátorka tísňové linky, které změní život volání zoufalé dívky, jež se právě stala obětí únosu. Pro ni je telefonické spojení s tísňovou linkou jedinou nadějí a slova pronášená klidným a rozvážným hlasem ženy na druhém konci telefonu ji dodávají odvahu. Operátorka se rozhodne na vlastní pěst zachránit dívku a postavit se tváří tvář vrahovi, s nímž se v minulosti bohužel již setkala.

Tísňová linkaicon_csfd
The Call
Thriller
USA, 2013, 95 min

Režie: Brad Anderson
Scénář: Richard D’Ovidio
Kamera: Tom Yatsko
Hudba: John Debney
Hrají: Abigail Breslin, Halle Berry, Tara Platt, Evie Thompson, Michael Imperioli, David Otunga, Michael Eklund, Ella Rae Peck, Roma Maffia, Justina Machado, Morris Chestnut, Alisa Hensley

VELKÁ SVATBA (USA, 2013)

Velká svatba plakát

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend!

Velká svatbaicon_csfd
The Big Wedding
Komedie
USA, 2013, 90 min

Režie: Justin Zackham
Scénář: Justin Zackham
Hudba: Nathan Barr
Hrají: Amanda Seyfried, Robert De Niro, Katherine Heigl, Robin Williams, Topher Grace, Susan Sarandon, Diane Keaton, Ben Barnes, Marc Blucas, Christa Campbell, David Rasche, Christine Ebersole, Patricia Rae, Joshua Nelson, Kyle Bornheimer, Ana Ayora

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (SPA, 2013)

Tad Stones A1 plakát

Tad, snílek pracující na stavbě, je díky záměně za slavného archeologa poslán na expedici do Peru. S pomocí Jeffa – svého věrného psa, neohrožené archeoložky, němého papouška a podvodníčka, se pokusí zachránit bájné Ztracené město Inků před zlou skupinou lovců pokladů.

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stoneseicon_csfd
Las Aventuras de Tadeo Jones, Las
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Španělsko, 2012, 90 min

Režie: Enrique Gato
Hudba: Cliff Martinez
Hrají: Michelle Jenner

MEKONG HOTEL (THA, VB, 2012)

mekong-hotel-film-plakat

Mekong Hotel nás zavádí do hotelu poblíž řeky Mekong na severovýchodě Thajska, v místě kde řeka tvoří hranici mezi Thajskem a Laosem. Režisér zkouší se svým štábem v pokojích a dalších prostorách hotelu film nazvaný Zahrada extáze, který napsal již před mnoha lety. Snímek střídá realitu s fikcí a pokouší se vyjádřit vazby mezi dcerou a matkou – upírkou, vztah mladých milenců a řekou. Mekong Hotel se natáčel v době, kdy Thajsko zasáhly velké povodně, a tak se mimo jiné volně dotýká otázek destrukce, politiky i snění o budoucnosti.

Mekong Hotelicon_csfd
Drama / Dokumentární
Thajsko / Velká Británie, 2012, 57 min

Režie: Apichatpong Weerasethakul
Scénář: Apichatpong Weerasethakul
Kamera: Apichatpong Weerasethakul
Hudba: Chai Bhatana
Hrají: Jenjira Pongpas, Chatchai Suban, Maiyatan Techaparn, Sakda Kaewbuadee, Apichatpong Weerasethakul, Chai Bhatana

ISABEL (ČESKO, 2013)

476972_574930055874355_1542957764_o

Thriller odehrávající se během jednoho dne a jedné noci v současné Ostravě je příběhem začínající novinářky Isabel, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem. Díky své naivitě a odvaze zároveň se dívka ocitá v pasti děsivé společnosti, ve které musí bojovat o holý život.

Isabelicon_csfd
Thriller
Česko, 2013, 90 min

Režie: Lukáš Melník, Marcel Škrkoň
Scénář: Lukáš Melník, Marcel Škrkoň
Kamera: Petr Janda
Hudba: Ondřej Konvička
Hrají: Petra Lorencová, Lukáš Melník, Sylvie Krupanská, Renáta Klemensová, Robert Urban, Zuzana Truplová, František Strnad, Norbert Lichý, Jaromír Nohavica, Michal Kavalčík

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.