Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

VIDĚLI JSME | Anifilm – Soutěž celovečerních filmů pro děti

Doposud jsme měli možnost vidět část soutěžních filmů pro dětské i dospělé diváky. Pokud jste nestihli premiérová promítání, máte možnost u většiny titulů ještě shlédnout druhé projekce. Tady jsou naše postřehy ze snímků Soutěže dětských celovečerních filmů.

Který z dětských filmů bdrží tuto Animorphu Anifilmu 2013? (foto: totalfilm.cz)

Který z dětských filmů obdrží tuto Animorphu Anifilmu 2013? (foto: totalfilm.cz)

ZARAFA

Zarafa (foto: Anifilm)

Zarafa (foto: Anifilm)

Osvěžující klasická 2D animace francouzské provenience ZARAFA v kině Světozor otevřela dnešní soutěžní projekce. Zástupce dětské soutěžní sekce pobavil i dojal dětské i dospělé diváky.

Všichni diváci unavení ukřičenými americkými animáky s prvoplánovými efekty si u této romantické a dojemné pohádky skvěle odpočinou. Křehkost, smutek, ale i radost a vtip. Ingredience, které má mít klasická animovaná pohádka.

hodnocení 80

Po 06/05/2013 |14.00-15.30 | Kino Světozor

DEN VRAN

Den vran (foto: Anifilm)

Den vran (foto: Anifilm)

Další klasický animovaný film. Vypráví o nešťastném tyranském otci a malém chlapci. Oba žijí v lese jako divoši, izolovaní od ostatního světa. Jednoho dne chlapec objeví, že existuje i svět za hranicí lesa a objeví lásku, které se mu od otce nedostávalo.
Příběh, který dětem i dospělým ukazuje, že mezilidské vztahy jsou velmi složitá věc.

Roztomilý svět lesních duchů, kdy mají zemřelá zvířata pololidskou podobu a zemřelí lidé polozvířecí je zajímavý nápad. Předlohou filmu Den vran se stal stejnojmenný román kanadského autora Jeana-Françoise Beauchemina, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem a získal cenu Prix France-Québec.

hodnocení 90

Út 07/05/2013 | 09.00-10.30 | Kino Světozor

NEUVĚŘITELNÁ DOBRODRUŽSTVÍ TADEA STONESE

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (foto: D-Cinema)

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (foto: D-Cinema)

Animovaný Indiana Jones. Tak by se krátce dal charakterizovat snímek, který jde tento měsíc díky společnosti D-Cinema i do běžné kinodistribuce. Ztracené město Paititi a jeho poklad je cílem mladého zedníka, terý se vždycky chtěl stát archeologem. Shodou náhod se skutečnému arecheologovi stane nešťastná nehoda a jeho místo v expedici zaujme Tad.

Když dorazí do Peru, zjistí, že na cestě do Ztraceného město Paititi je také Oddyseus, vlivný gang lovců pokladů, který nic nezastaví. Nerozlučný pes Jeff, podnikavý průvodce Freddy a němý papoušek jsou zárukou dobré zábavy. Film si na projekci v Třeboni užili děti i jejich rodiče.

hodnocení 70

Po 06/05/2013 | 19.30-21.00 | Kino Světozor

KOZÍ PŘÍBĚH SE SÝREM

Kozí příběh se sýrem plakát

Druhé, volné pokračování Kozího příběhu se rozhodně povedlo více než první část. 3D animace je na světové úrovni, příběh byl více přizpůsoben i menším dětem, které se u první části mohli nudit.
Království ovládá lstivý rádce, který využivá královy slabosti pro kvalitní sýry. Kuba s Mácou se stali sýraři a vedou spokojený život jako sýraři v chalupě se svými dětmi Zuzankou a Honzíkem a samozřejmě s Kozou. Jedné noci ale oba záhadně zmizeli a tak se Koza spolu s Honzíkem a Zuzankou vypraví na velké pohádkové dobrodružství po jejich stopách.

Velkou devizou Kozího příběhu je kromě povedené animace a výpravy také dabing. Jiří Lábus jako Koza je nepřekonatelný a i dětští představitelé Kubových dětí jsou skvělí.

hodnocení 60
Rušivě ale působí pokus o nápodobu shrekovského absurdního humoru včetně hudebních výstupů.

TARZAN BÁBOVKA

Tarzan Bábovka (foto: Anifilm)

Tarzan Bábovka (foto: Anifilm)

Být Ivanem Olsenem není žádná brnkačka. Ve škole ho honí a šikanují velcí kluci a když přijde domů, táta na něj křičí, protože není velký a silný jako Tarzan. Možná tak Tarzan bábovka, to by se hodilo spíš! Ivan chce svého tatínka potěšit, a tak se snaží být jako Tarzan. Potká čarodějnici a získá díky ní na jeden den superschopnosti a jeho táta je konečně spokojený. Ba co víc, je celý u vytržení a synem se chlubí, kde může. Ivanovi nicméně přičarované superschopnosti zůstanou a chlapec postupně zjišťuje, že není vůbec žádná legrace být pořád tak velký a silný. Rozhodne se proto najít čarodějnici a stát se znovu sám sebou…

Po 06/05/2013 |11.00-12.30 |Kino Světozor
Út 07/05/2013 | 17.30-19.00 |Kino Světozor

 připravil: totalfilm.cz

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast