Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Déčko začne vysílat na konci prázdnin, dětem nabídne plnoformátový program

Česká televize představila celkovou koncepci pátého kanálu České televize. ČT: D začne vysílat v sobotu 31. srpna v 6 hodin ráno. Vysílat bude denně až do 20 hodin, kdy na stejném okruhu začne vysílat kulturní kanál ČT art. Stanice je vyprofilována jako plnohodnotný program se zábavnou, zpravodajskou i vzdělávací náplní. Ředitelem dětského programu je Petr Koliha.

déčko

Stěžejní je pro nový dětský kanál „vzdělávání zábavně“, kultivace dětského diváka, motivace k aktivitě a tvořivosti a propojení s novými médii. Na obrazovce se objeví i plnohodnotné zpravodajství pro děti, lifestylové magazíny a nové formáty. Televize klade důraz na původní tvorbu. V začátcích stanice budou ale převažovat převzaté akvizice. Mezi projekty, které se zatím připravují, je seriál o pětileté Emě, dále komediální seriál o klukovi s talentem k průšvihům nebo detektivní seriál, v němž parta dětí na malém městě řeší záhady ve stylu Sherlocka Holmese.

ČT :D bude vysílat pro děti ve věku od 4 do 12 let. Protože jde o širokou skupinu dětí, program bude dále dělit na program pro menší děti od 4 do 8 let a program pro děti ve věku od 8 do 12 let. Některé pořady, jako například Večerníček či seriály, budou ovšem určeny oběma skupinám.

psali jsme také:
Česká televize představila dětské Déčko a kulturní ČT ART

Od pondělí do pátku nabídne několik hlavních vysílacích časů i pásma pro reprízy. Své magazíny a jiné pořady budou mít ve vysílání mladší a starší děti. Podrobné informace k jednotlivým pořadům najdou děti i rodiče na novém dětském webu Decko.cz a webu České televize.

Déčko charakterizují tři slova: důvěra, respekt, láskaDůvěra nejen dětí, ale i jejich rodičů, respekt vůči tomu, že Česká televize vytvoří bezpečný svět, a láska, která bude pro rodiče i děti pozváním, aby se k ČT :D vždycky obraceli.“ (generální ředitel ČT Petr Dvořák)

nový web www.decko.cz

nový web www.decko.cz

Některé dětské pořady bude Česká televize vysílat i nadále také na stávajících programech ČT1 a ČT2. Na ČT 1 bude i nadále vysílat víkendové pohádky pro celou rodinu. Pohádkové budou na Jedničce tradičně i Vánoce. Tyto pohádky se posléze objeví i na ČT :D. Souběžně na ČT :D také na Dvojce bude Česká televize vysílat Večerníček.

Rozpočet nového dětského kanálu je podle jeho výkonného šéfa Petra Kolihy 118 milionů korun, z toho 70 milionů je investice do původních pořadů.

„Budeme mít snahu posilovat rozpočet Déčka. Ale tam, kde jeden kanál získá, musí jiný kanál ušetřit. Budeme se snažit najít vyvážený stav, aby všech šest kanálů bylo dostatečně pokryto vlastní tvorbou za předpokladu zdrojů, které máme k dispozici,“ řekl generální ředitel Petr Dvořák.

Déčko na filmovém festivalu ve Zlíně (foto: ČT Ostrava - Adam Rek)

Déčko na filmovém festivalu ve Zlíně (foto: ČT Ostrava – Adam Rek)

Pozemní vysílání ČT :D totiž nedosáhne zpočátku vysílání plného pokrytí území republiky a Česká televize nechce o Večerníček připravit žádné děti.

Déčko bude vysílat bez reklam a sponzorské vzkazy nemají být agresivní. ČT :D nebude vysílat spotovou reklamu ani product placement za úplatu.

připravil: -AC-, totalfilm.cz 
foto/Video:  Adam Rek, Dagmar Vyhnálková, Česká televize – self promotion
Foto a sdílení videí lze využít pouze k propagaci pořadů České televize © 2013

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast