Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

KARLOVY VARY 2013 | Jediný český zástupce v soutěži LÍBÁNKY – nový Hřebejkův film (trailer)

Jediným českým zástupcem v soutěži 48. MFF Karlovy Vary je nový film Jana Hřebejka LÍBÁNKY. Scénář k němu napsal Petr Jarchovský. Líbánky završují volnou trilogii počínající Kawasakiho růži a snímkem Nevinnost. Premiéru si Líbánky odbydou na festivalu, v českých kinech se pak objeví 22. srpna. Podívejte se na trailer.

Líbánky (foto: Falcon)

Líbánky (foto: Falcon)

Líbánky se odehrávají v čase tří dnů svatební oslavy. Nevěsta a ženich – Tereza (Aňa Gaislerová) a Radim  (Stanislav Majer) tvoří půvabný pár, navzdory tomu, že oba již prošli manželskou zkušeností a odnesli si z ní své šrámy.

Režisér Jan Hřebejk s Aňou Geislerovou

Režisér Jan Hřebejk s Aňou Geislerovou

Tereza zklamané srdce, Radim dospívajícího syna. Jsou však odhodláni zkusit to znovu, jsou přesvědčeni, že tentokrát to vyjde. A zdá se, že svatební oslavy, které probíhají v prosluněném dni v rodinném kruhu v sídle nevěstiných rodičů obklopeném romantickou krajinou, budou skutečně nejkrásnějším začátkem společného života.

Ovšem… kdyby se na svatební hostině náhle neobjevil nezvaný host. Jan Benda si brzy získává náklonnost přítomných. Maminky i tetičky mu podstrojují, muži mu bodře nalévají.

film-plakat-orig

Kdo to však vůbec je? A odkud se vzal? Je to jen neškodný vetřelec, který se obvykle vmísí do davu s cílem zadarmo se najíst? Nebo se vynořil z minulosti někoho ze svatebčanů? A koho?  S Janem Bendou u svatebního stolu dostává romantika trhliny. Toho chlápka je třeba dostat co nejrychleji pryč. Některá tajemství by prostě neměla být prozrazena!

připravil: -AC-, totalfilm.cz,
Foto/Video: Falcon, YouTube kanál Totalfilm

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast