Vary letos zahájí Audrey Tautou, pro glóbus si přijede i Travolta

V rámci slavnostního zahájení 48. ročníku MFF Karlovy Vary bude uveden ve festivalové premiéře nový film Michela Gondryho Pěna dní. Společně s režisérem představí osobně tento snímek také herečka Audrey Tautou. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna Travoltu. Oznámili to organizátoři 48. ročníku festivalu v čele s Jiřím Bartoškou na dnešní tiskové konferenci. Snímek Liberace! s Mattem Damonem a Michaelem Douglasem bude uveden jako závěrečný film.

Pěna dní (foto: KVIFF)

Pěna dní (foto: KVIFF)

(Aktualizováno 27. 6. – 14.30)
Audrey Tautou svou účast na festivalu bez bližších podrobností oficiálně odvolala. Film Pěna dní tak uvede pouze režisér Michel Gondry.

Jméno francouzské herečky Audrey Tautou spojil před lety s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary půvabný snímek Jeana- Pierra Jeuneta Amélie z Montmartru (Le fabuleux destin d´Amélie Poulain), který zvítězil v roce 2001 a započal tak své vítězné tažení světovými kiny i mezinárodními soutěžemi. Tautou stráví ve Varech jeden den.

John Travolta ve filmu Killing season (foto: KVIFF)

John Travolta ve filmu Killing season (foto: KVIFF)

Při příležitosti udělení Křišťálového glóbu Johnu Travoltovi bude slavnostně uveden snímek Sezóna zabíjení (Killing Season). Role, již zde John Travolta vytvořil, je nejnovějším důkazem jeho výjimečného hereckého mistrovství, díky němuž dokáže ztvářnovat náročné úlohy ve filmech různých žánrů. Herec se ve Varech zdrží 3 dny.

Cary Fukunaga (foto: archiv)

Cary Fukunaga (foto: archiv)

V závěru festivalu převezme ocenění i slavný režisér Oliver Stone. Svůj film ve Varech letos osobně uvede i Paolo Sorrentino či Cary Fukunaga. 

Závěrečným filmem bude snímek LIBERACE! Stevena Soderbergha, o kterém jsme psali zde (film měl ještě neoficiální starý název POD SVÍCNEM).

V hlavních rolích se představí Matt Damon a Michael Douglas v roli homosexuálních milenců. Film byl poprvé představen na letošním festivalu v Cannes. Do české distribuce ho uvede společnost EEAP.

Tisková konference KVIFF (foto: totalfilm.cz - J.V.)

Tisková konference KVIFF- zleva: U. Donátová, J. Bartoška, E. Zaoralová, K. Och (foto: totalfilm.cz – J.V.)

Na festivalu se bude také v panelu věnovaném televizní tvorbě mluvit o větší roli televize jako producenta filmové tvorby. Co televize může na tomto poli přinášet?

Ve Varech bylo zdigitalizováno dalších 5 sálů. Díky tomu se zvýší počet projekcí.
• Online rezervace začínají 24. června v 10 hodin dopoledne. Ceny festivalových lístků jsou stále stejné, včetně akreditací.

•Novinkou je vysílací čas Festivalových vteřin ČT. Ty se objeví denně po Událostech v pravidelný čas. Získají tedy poměrně exkluzivní místo ve vysílání.

Další informace o hvězdných hostech a programu budeme přinášet postupně. Informace o nejzajímavějších filmech v programu vybereme před zahájením příští týden. Celý festival budeme i letos samozřejmě podrobně mapovat.

připravili: -AC-, -JV-, -MS-, totalfilm.cz

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.