Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Česká televize představila bohatý podzim – spouští další kanály a má nespočet novinek (ukázky)

Česká televize dnes na Kavčích horách představila podzimní vysílací schéma a nové kanály, které začínají vysílat 31. srpna. K nejdůležitějším profilovým projektům patří bezesporu nová řada seriálu Sanitka, Cirkus Bukowski (kriminální road-movie ve stylu noir), filmový cyklus o významných okamžicích našich dějin České století a spuštění nových kanálů ČT. Déčko a Art začnou vysílat 31. srpna. Novinek je opravdu mnoho, nové schéma ČT na nás udělalo dojem. Vše do sebe dobře zapadá, divák navíc od letošního podzimu ví, kde má který pořad hledat. Programové schéma nabízí nespočet pravidelných oken a je velmi intuitivní a přehledné.

Podzimní nabídka ČT nabízí velké množství novinek vlastní tvorby, televize divákům nabízí i velké množství vlastních vyvinutých formátů. Na nákupu kvalitních zahraničních akvizic se nešetřilo. ČT nabídne nejlepší americké a britské seriály posledních let z produkce HBO a BBC.

České století (foto: ČT)

České století (foto: ČT)

ČT uvede premiérově i nové původní samostatné dramatické filmy sdružené do tematických cyklů. V rámci cyklu Komedie o manželství a sexu uvidíme adaptace komedií britských autorů.

Sanitka (foto: ČT)

Sanitka (foto: ČT)

Na obrazovce se objeví i večerní dramata Simona Monyové. Uvedeny budou dva nově natočené filmy podle předloh této spisovatelky a jedna repríza.

Televize mimo jiné uvede i oceňované seriály HBO Hra o trůny, Impérium: Mafie v Atlantic city a také novou řadu nového Sherlocka z produkce BBC.

Dvojka nabídne první bondovky se Seanem Connerym v cyklu BOND FEST a v rámci oblíbeného cyklu VELIKÁNI FILMU se na podzim v televizi objeví díla 17 filmových velikánů.

Na podzim se vrátí i další řada oblíbené reality show STARDANCE.

Stardance (foto: archiv)

Stardance (foto: archiv)

Šest nových kanálů by mělo diváky kompletně obsloužit. Zabavit, vzdělat, pobavit, přinést zpravodajství, sport, kulturu a pořady pro děti. A to vše na specializovaných kanálech, uvedl novou rodinu programů generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Roznese Tě na kopytech (foto: ČT)

Roznese Tě na kopytech (foto: ČT)

První program (ČT1) přichází s novými projekty v seriálové a filmové tvorbě. Plní se tak projekt generálního ředitele, který klade důraz na vyšší kvalitu a estetiku dramatické tvorby České televize.

Cirkus Bukowsky (foto: ČT)

Cirkus Bukowsky (foto: ČT)

První program v sobě slučuje inovaci a tradici, okomentoval upgrade jedničky ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Deník Dity P. (foto: ČT)

Deník Dity P. (foto: ČT)

HOSPODA U DRUHÉ ŠANCE je nový projekt, který kombinuje několik reality show a objeví se právě na Jedničce. Na stejném kanále bude mít premiéru i nový lifestylový pořad HERBÁŘ nebo zážitkový magazín o životě v pozdním věku ŽIJEŠ JENOM DVAKRÁT.

Dvojka se díky stěhování některých formátů na ČT Art konečně stane svébytným kanálem. Stále bude stát na legendárních ikonických filmech a seriálech a dokumentech. ČT2 nabídne i fanouškovské seriály (Hra o trůny, Impérium, Sherlock, Pán času), které byly krom uvádění na kabelových televizích a internetu pro širší diváckou obec nedostupné, doplnil Fridrich.

Hra o trůny (foto: HBO)

Hra o trůny (foto: HBO)

Dvojka uvede i novou originální kuchařskou show Deník Dity P. s oceňovanou kulinářskou novinářkou Ditou Pecháčkovou.
Na obrazovce se objeví i úspěšné dokumenty Šmejdi a Hledá se prezident.

Šéf ČT24 Zdeněk Šámal prozradil, že zpravodajský kanál čeká od 30. září kompletní redesign vzhledu a zvukové složky kanálu.

TK k podzimnímu schématu - Kavčí hory

TK k podzimnímu schématu – Kavčí hory

Z novinek stojí za povšimnutí posílení zahraničního informačního servisu. Ve vysílání se denně objeví zahraničně politický pořad Horizont ČT24. Šámal také připomněl, že se redakce zpravodajství bude podílet i na vysílání nových kanálů ČT Art a ČT :D.
I kanál ČT Sport změní svůj design a získá nové hlavní studio.

Novinky ČT přehledně ke stažení zde

Déčko na filmovém festivalu ve Zlíně (foto: ČT Ostrava - Adam Rek)

Déčko na filmovém festivalu ve Zlíně (foto: ČT Ostrava – Adam Rek)

Ředitel programu dětského kanálu ČT :D Petr Koliha zdůraznil, že nově spouštěný kanál chce děti zábavnou formou poučit, aktivizovat a pobavit. Déčko bude plnoformátový program s mnoha žánry. Obsah kanálu budou tvořit jak akvizice tak i nové formáty vyvinuté přímo v České televizi.

Psali jsme také:
Déčko začne vysílat na konci prázdnin
ČT představila dětský a kulturní kanál, vysílat začnou v srpnu

Déčko uvede i nový český šestnáctidílný výpravný fantasy seriál Špačkovi v síti času. Děti dostanou i své vlastní zpravodajství.

Dětské Déčko denně ve 20 hodin vystřídá na stejném kanálu ČT ART. Přinese artové filmy, kritické diskuze, komponované večery, kvalitní dokumenty, denní kulturní zpravodajství a další pořady s důrazem na kvalitu a náročného diváka. Na prvním místě bude kvalita a spokojený divák, který si umí kvalitu najít a rozpoznat ji, říká ředitel ČT Art Tomáš Motl.

připravil: -MS-, -AC-, totalfilm.cz
Foto/Video: Česká televize © 2013

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast