EMMY | HBO slaví – proměnilo sedm šancí, sošku dostal i Douglas za LIBERACE!

HBO triumfovalo v noci na dnešek při udílení výročních amerických televizních cen EMMY AWARDS. Se sedmi cenami vede tabulku vítězů, dvě ceny vyhrál VEEP (Viceprezidentka) a tři sošky si odneslo drama BEHIND THE CANDELABRA (Liberace!), druhá v pořadí je stanice Showtime se čtyřmi soškami. Následují ABC a NBC (po třech cenách) a AMC a Comedy Central (dvě sošky). Rozdáno bylo včera 26 ocenění. Cenu za nejlepší dramatický seriál si odnesl Breaking Bad (Perníkový táta)

Matt Damon a Michael Douglas na udílení EMMY

Matt Damon a Michael Douglas na udílení EMMY

Michael Douglas dostal cenu za nejlepší mužský herecký výkon (LIBERACE!), film vyhrál i v kategorii film a minisérie a režii (Steven Soderbergh), cenu za komediální výkon si odnesl Jeff Bridges za HBO sitcom NEWSROOM.

Michael Douglas vzkázal svému hereckému kolegovi Mattu Damonovi: “Půlka této ceny patří tobě!” Douglas a Damon v životopisném filmu vytvořili homosexuální dvojici.

James Cromwell si odnesl cenu za vedlejší mužský herecký výkon v American Horror Story: Asylum na stanici FX. Claire Denes zařídila další ocenění pro Showtime za hlavní roli v seriálu Homeland. Bobby Cannavale udělal HBO další radost soškou za vedlejší roli v sérii Impérium: Mafie v Atlantic city (BOARDWALK EMPIRE). Totéž přinesl této stanici i Tony Hale za Viceprezidentku (VEEP)

připravil: totalfilm.cz

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.