Filmové premiéry od 17. října

Dva legendární akční hrdinové se konečně setkávají v plnohodnotném filmu – PLÁN ÚTĚKU vypráví o vězení, ze kterého není úniku. Překoná Jon svou závislost na pornu? Odpoví DON JON. Skvělé drama, které zvítězilo na Febiofestu ROZBITÝ SVĚT uvádí do kin Asociace Českých filmových klubů. Do kin se po letech vrací příběh telekinetické CARRIE. O rychlém hlemýždi vypráví animák TURBO. Taneční film ze Slovenska se představil českým divákům tuto neděli na MTF Zlatá Praha a nyní putuje do vašeho kina – TANEC MEZI STŘEPINAMI.

PLÁN ÚTĚKU (USA, 2013)

Plan uteku - plakat-page-001

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je útěkář na objednávku. Živí se totiž jako expert na infrastrukturu vězeňských zařízení. Nechává se v nich zavírat a hledá skuliny v zabezpečovacích systémech, které jsou pak následně na základě jeho analýz  – a efektních útěků – odstraňovány a zdokonalovány. Nyní nastupuje výkon trestu k nové zakázce, ale ouha: vězeňský komplex, ve kterém se ocitl, byl kompletně postaven na základě jeho dosavadních poznatků a připomínek k zabezpečení věznic. Ty Ray před časem vydal knižně a pro tyranského ředitele tohoto „nápravně výchovného zařízení” se jeho manuál stal doslova biblí.

RECENZE PLÁN POUTAČ

Ray se tak ocitá ve své vlastní dokonalé pasti. Nikdo navíc neví o tom, že by byl něco jiného než řadový vězeň, takže propustka na svobodu po dobře odvedené práci jaksi chybí… Po obvyklých počátečních neshodách se Rayovým parťákem v novém „domově” stává místní vězeňský boss – Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), který si zde odpykává trest za kyber-terorismus. A jemu se ve vězení moc nelíbí. Ale kdo jiný, než tihle dva chlápci by se měl dostat přes Rayovo bezchybné zabezpečovací systémy a celou armádu dozorců pod vedením fanatického ředitele? A je to, že se oba ocitli v této bezvýchodné situaci, opravdu jen nedorozumění a shoda náhod nebo něčí pečlivě promyšlený plán?

Plán útěkuicon_csfd
Escape Plan
Akční / Thriller
USA, 2013, 115 min

Režie: Mikael Håfström
Scénář: Miles Chapman, Jason Keller
Kamera: Brendan Galvin
Hudba: Alex Heffes
Hrají: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, James Caviezel, Vinnie Jones, Vincent D’Onofrio, Curtis “50 Cent” Jackson, Amy Ryan, Caitriona Balfe, Sam Neill, Matt Gerald, Faran Tahir, James Rawlings, David Joseph Martinez

DON JON (USA, 2013)

DON JON plakát

Jon Martello (Joseph Gordon-Levit) má v životě jen pár věcí, na kterých mu záleží… byt, auto, rodinu, kostel, ženský a porno. Jeho kámoši mu dokonce říkají Don Jon – prostě si domů z baru přitáhne jakoukoli chce.

RECENZE don POUTAČ

Nic se ale podle něj nevyrovná osamocenému sledování porna. Nespokojený se svým dosavadním životem se vydává za poznáním lepšího sexu, ale k jeho překvapení se místo toho poučí daleko více o životě a lásce ze vztahů se dvěma velice odlišnými ženami.

Don Jonicon_csfd
Drama / Komedie
USA, 2013, 90 min

Režie: Joseph Gordon-Levitt
Scénář: Joseph Gordon-Levitt
Kamera: Thomas Kloss
Hudba: Nathan Johnson
Hrají: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore, Tony Danza, Glenne Headly, Brie Larson, Italia Ricci, Rob Brown, Channing Tatum, Anne Hathaway, Sloane Avery

ROZBITÝ SVĚT (VB, 2013)

Rozbitý svět

Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Pak ale pan Oswald, hnusný chlápek, který žije přes ulici, zbije Ricka, milého, ale labilního kluka odvedle, a Skunk začne ztrácet svou nevinnost takovou rychlostí a takovým způsobem, že se jí to vymyká z rukou. Její domov, její okolí i její škola se stávají místy zrady, kde se šťastné jistoty dětství začnou ztrácet před pochybnostmi plnými strachu, a složitý, rozbitý svět naplňuje její budoucnost. Skunk hledá záchranu na tom posledním místě, které jí zbývá a kde ví, že ji může najít – v  nevysloveném přátelství s milým, zraněným Rickem – a upadne do zmatku, který jí nečekaně a vesele znovu nabídne možnost volby. Možnost volby zůstat na místě, které jí nikdy nepatřilo, anebo ho navždy opustit – žít, nebo zemřít.

RECENZI PŘIPRAVUJEME
Psali jsme také:
Grand Prix Febiofestu získalo drama Rozbitý svět

Rozbitý světicon_csfd
Broken
Drama
Velká Británie, 2012, 91 min

Režie: Rufus Norris
Scénář: Mark O’Rowe
Kamera: Rob Hardy
Hrají: Tim Roth, Eloise Laurence, Cillian Murphy, Bill Milner, Denis Lawson, Rory Kinnear, Robert Emms, Lino Facioli, Zana Marjanovic

CARRIE (USA, 2013)

Carrie-poster-Chloe-Moretz

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak?

RECENZI PŘIPRAVUJEME

Carrieicon_csfd
Drama / Horor
USA, 2013, 100 min

Režie: Kimberly Peirce
Předloha: Stephen King (kniha)
Scénář: Roberto Aguirre-Sacasa
Kamera: Steve Yedlin
Hudba: Marco Beltrami
Hrají: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Judy Greer, Ansel Elgort, Gabriella Wilde, Portia Doubleday, Cynthia Preston, Alex Russell, William MacDonald, Travis Hedlan

TURBO (USA, 2013)

Turbo_poster_A1-page-001

Turbo je obyčejný malý šnek, který má velký sen. Žít život hlemýždím tempem ho neuspokojuje, touží po mnohem vyšší rychlosti. Neustále trénuje, své pokroky měří metrem. Jeden metr dokáže aktuálně „uběhnout” za sedmnáct minut. Kvůli tomu příliš nezapadá do hlemýždího společenství. Mezi hlemýždi se totiž nenosí velké sny a velká rychlost, důležitějším ukazatelem jsou odpracované hodiny na hlavním zdroji obživy, tedy na „rodném” rajčatovém stromku. Turbův bratr Čet, jehož krédem je „Bezpečnost na prvním, posledním i všech ostatních místech”, má svého bratra rád, ale také má obavy, že Turbova posedlost rychlostí ho jednou přivede do neštěstí. Jeho nejhorší obavy se naplní ve chvíli, kdy Turbo opustí rodné rajče a vydá se do světa, aby si splnil své sny o vyšší rychlosti.

Turboicon_csfd
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Sportovní
USA, 2013, 96 min

Režie: David Soren
Scénář: Darren Lemke, Robert D. Siegel, David Soren
Hudba: Henry Jackman
Hrají: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Michelle Rodriguez, Maya Rudolph, Ken Jeong, Paul Giamatti, Luis Guzmán, Bill Hader, Richard Jenkins, Michael Peña, Snoop Dogg, Ben Schwartz, Kurtwood Smith

TANEC MEZI STŘEPINAMI (SLOVENSKO, 2012)

Tanec mezi strepinami

Dramatický příběh o lidském bytí, lásce, vzletech a pádech v strhujícím a fascinujícím tanci života mezi střepinami.
Režisér Marek Ťapák svým filmem volně navazuje na silné tradice hudebně-tanečních filmů, které v minulosti vytvářeli legendární slovenští filmaři, a promítá je do nově zpracované aktuální podoby. Příběh je postaven na představách hlavního hrdiny, vynořujících se z hloubi paměti, který prožívá své silné životní situace a zážitky prostřednictví tance, podmanivé hudby, něhy a síly básnického slova. Jeho putování je poskládané z jednotlivých střepin života, které spolu vytváří fascinující mozaiku obrazů, pohybujících se v čase a prostoru.

Tanec mezi střepinamiicon_csfd
Tanec medzi črepinami
Drama / Hudební
Slovensko, 2012, 79 min

Režie: Marek Ťapák
Kamera: Peter Bencsík
Hudba: Anton Popovič
Hrají: Marek Ťapák, Anna Javorková, Stanislav Marišler, Ondrej Mlynárik, Martin Urban, Linda Luptáková, Bibiana Lanczová, Michal Dutka, Katarína Ťapáková

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.