Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nejdrsnější herec Hollywoodu opět zabíjí

Ty seš asi velkej drsňák co? Řekl by zřejmě Chuck Norris, kdyby se s Dannym Trejem potkali před posilovnou. Trejo by ani odpovídat nemusel. Nepřehlédnutelný byl především v Desperadovi. Nyní ho všichni známe jako nepřekonatelného zabijáka Macheteho. V sequelu MACHETE ZABÍJÍ, který přijde do kin už tento čtvrtek, půjde po krku padouchovi Lutheru Vozeovi (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Danny Trejo má velmi bohatou filmografii, většina jeho rolí patří do kategorie vedlejších, ale najdou se v ní i tituly, z kterých si ho všichni pamatujeme. Namátkou krom zmiňovaného Desperada třeba Con Air, Věznice nebo Od soumraku do úsvitu. Před kamery se dostal v osmdesátých letech náhodou. Učil boxovat jednoho z herců filmu Splašený vlak a jeho režisér si Danyho všiml.

Danny Trejo ve filmu Desperado (foto archiv)

Danny Trejo ve filmu Desperado (foto archiv)

Dan „Danny“ Trejo se narodil v Los Angeles v roce 1944. V mládí začal boxovat, ale díky špatným partám a drogám se záhy dostal do vězení, ve kterém dohromady proseděl až 11 let. Čeští diváci si ho mohou také pamatovat i z české reklamy známého prodejce zahradní techniky. Je ženatý a má tři děti.

Danny Trejo v Karlových Varech (foto: kviff)

Danny Trejo v Karlových Varech (foto: kviff)

V roce 2006 byl hostem Karlovarského festivalu, kde uvedl film Sherrybaby.

Danny Trejo má díky své „extrémně profilované“ vizáži desítky nabídek na natáčení ročně. Jen v roce 2012 a 2013 se objevil nebo objeví v celkem 30 filmech!
Pokud se s tímto drsným Američanem setkat tváří v tvář a užít si jeho talentu zbavit se všech svých nepřátel, máte od čtvrtka 24. října možnost. MACHETE ZABÍJÍ uvede do kin EEAP.

připravil: Jakub Gutt, totalfilm.cz
foto: archiv, EEAP © 2013

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast