Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Skončil Festival francouzského filmu – u diváků to vyhrál Velký závod

S koncem letošního ročníku Festivalu francouzského filmu (FFF) byl vyhlášen film, který diváky nejvíc zaujal. Stal se jím snímek režiséra Laurenta Tuela Velký závod. Režisér film osobně uvedl na závěr pražské části festivalu v kině Lucerna. Od včerejška je tato komedie v distribuci v našich kinech. Druhé místo obsadil film iránského režiséra Asghara Farhadiho Minulost a třetí místo patří komornímu příběhu lásky režiséra Jéroma Bonnella Chvíle setkání.

Letošní festival navštívilo 20 662 diváků.
FFF představil ve spolupráci s českými distributory deset filmů, které budou následně uvedeny v české distribuci. Tento týden z tohoto výběru vstoupily do kin snímky Život Adele, Parchanti spí dobře, Jen 17 a už zmíněný Velký závod.

Během festivalového týdne bylo uvedeno 39 celovečerních a 9 krátkých filmů a uspořádáno 107 představení. Festival poctilo svou návštěvou několik významných hostů, z nichž většina uvedla osobně projekce svých filmů.

Lauremt Tuel (foto: FFF)

Laurent Tuel (© foto Eva Kořínková)

Festival uspořádal Francouzský institut, Francouzské velvyslanectví a Francouzské aliance v ČR ve spolupráci s Unifrance films. Projekce proběhly v Praze, Brně a Českých Budějovicích.

připravil: totalfilm.cz, -JG-
zdroj: FFF 
foto: © Eva Kořínková
video: Film Europe

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast