Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmové premiéry od 5. prosince

Vynikající thriller Spika Lee Oldboy se skvělým Joshem Brolinem vchází právě do kin. Určitě si ho nenechte ujít. Zábavný a ulítlý je Sviňák s Jamesem McAvoyem. Zpracovává další knihu autora Trainspottingu. Jsou tu také dvě české novinky, drama Rozkoš s Janou Plodkovou a komedie Přijde letos Ježíšek? s dvojicí Abrhám – Šafránková. Další titul z Festivalu francouzského filmu Camille Claudel 1915 a španělský horor Cesta uzavírají tento týden přehled premiér.

Oldboy (USA, 2013)

Oldboy - plakat-page-001

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně – nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč.

Oldboy (foto: Bontonfilm)

Oldboy (foto: Bontonfilm)

Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?“

Recenzi připravujeme

OldBoyicon_csfd
Thriller / Akční / Drama / Mysteriózní
USA, 2013, 104 min

Režie: Spike Lee
Scénář: Mark Protosevich
Kamera: Sean Bobbitt
Hudba: Roque Baños
Hrají: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, Samuel L. Jackson, James Ransone, Lance Reddick, Michael Imperioli, Richard Portnow, Max Casella, Pom Klementieff, Joe Chrest, Ciera Payton, Cinqué Lee, Linda Emond, Philippe Radelet, Dustan Costine, Caitlin Dulany

Sviňák (VB, 2013)

Sviňák_poster_A1_LR-page-001

Skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson, je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a opravdu miluje ženy.

rECENZE SVINAK BANNER

Sviňákicon_csfd
Filth
Komedie / Krimi / Drama
Velká Británie, 2013, 97 min

Režie: Jon S. Baird
Předloha: Irvine Welsh (kniha)
Scénář: Jon S. Baird
Kamera: Matthew Jensen
Hudba: Clint Mansell
Hrají: James McAvoy, Jamie Bell, Alan Cumming, Imogen Poots, Rupert Friend, Tony Curran, Gary Lewis, Martin Compston, Irvine Welsh, Shauna Macdonald, Emun Elliott, Kate Dickie, Shirley Henderson, Jim Broadbent, Eddie Marsan, Ron Donachie, Pollyanna McIntosh, Iain De Caestecker, Jonathan Watson

http://www.csfd.cz/film/296776-svinak/

Rozkoš (Česko, 2013)

Rozkos_plakat_nahled_DEF-page-001

Posedlost láskou, posedlost uměním, posedlost originalitou, posedlost napodobováním, posedlost úspěchem, posedlost penězi a…posedlost sám sebou. Každá posedlost nás dříve či později dovede k zániku, pokud nad ní ztratíme nadhled, pokud se jí necháme uvláčet. Jenomže jedině při tom „vláčení“ – i přes všechny odřeniny a šrámy, můžeme na několik málo okamžiků dojít k nalezení jedinečné ROZKOŠE – a o co jiného v životě vlastně jde? Milena (Jana Plodková) je jako úspěšná filmová střihačka součástí specifického uměleckého prostředí. Čím déle v něm setrvává, tím silnější má pocit, že se postupně ze všeho nějak vytrácí smysl. Vše se stává banálnějším, vše se technologizuje, vše se opakuje a imituje, přičemž kopie je leckdy ceněna více, nežli originál.

Recenzi připravujeme

Milena je zamilovaná do Vladimíra (Martin Myšička), svůj vztah však žije na základě iluze, iluze vztahu, kde hlavní slovo má mobilní telefon. Ten v nás vzbuzuje pocit neustálé blízkosti a přítomnosti milované osoby. Jsme neustále k zastižení, můžeme volat, chceme být voláni, ale hlavně můžeme psát a přijímat – esemesky. Většina jejich komunikace totiž probíhá pouze přes zprávy. Fyzicky jako by Vladimír ani nebyl přítomen. K jejich vzájemnému setkání dochází relativně řídce a většinou se jedná o „sexuální vybití“, ovšem z její strany vždy z lásky, v jeho případě je to komplikovanější a pro Milenu stále bolestivě nerozluštitelné. Píší si denně – přeci kdyby mu na ni nezáleželo, tak by jí přeci stále nepsal – stala se z toho pro ni past, ze které se snaží racionálně vymanit, emocionálně však stejně vždy upadá zpět. Snaží se vše ukončit, jenže stále neúspěšně.

Rozkošicon_csfd
Drama
Česko, 2013, 111 min

Režie: Jitka Rudolfová
Scénář: Jitka Rudolfová
Kamera: Ferdinand Mazurek
Hudba: Filip Míšek
Hrají: Jana Plodková, Martin Myšička, Jaroslav Plesl, Jan Budař, Daniel Krejčík, Martin Pechlát, Václav Neužil ml., Karel Zima, Štepánka Fingerhutová

Přijde letos Ježíšek? (Česko, 2013)

plakat-orig

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu, a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky.

rECENZE jezisek BANNER

Přijde letos Ježíšek?icon_csfd
Dočkáme sa Ježiška? (SR)
Romantický
Česko / Slovensko / Mexiko, 2013, 100 min

Režie: Lenka Kny
Scénář: Karolína Dubová, Lenka Kny
Kamera: Alexander Šurkala
Hudba: Michal Pavlíček
Hrají: Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Václav Postránecký, Pavel Kříž, Igor Chmela, Dolores Heredia, Aislinn Derbez, Danica Jurčová, Marian Roden, Radúz Mácha, Oldřich Vlach

Camille Claudel 1915 (Francie, 2013)

Camille Claudel plakát

Ke konci své kariéry trpěla sochařka Camille Claudel zdánlivou duševní poruchou. Přestávala věřit ve své umělecké schopnosti a svého bývalého milence, Augusta Rodina, vinila z toho, že jí učinil ze života peklo. Ačkoliv ji její rodina pro její bezpečí a dobro umístila do blázince na předměstí Avignonu, Camille se snažila přesvědčit doktora, že je duševně naprosto zdravá. V zoufalé touze po svobodě a setkání se svým milovaným bratrem ubíhá její život za zdmi léčebny.

Camille Claudel 1915icon_csfd
Drama / Životopisný
Francie, 2013, 97 min

Režie: Bruno Dumont
Scénář: Bruno Dumont
Kamera: Guillaume Deffontaines
Hrají: Juliette Binoche, Jean-Luc Vincent, Emmanuel Kauffman, Marion Keller

Cesta (Španělsko, 2012)

Cesta

V zoufalém pokusu zachránit své manželství s Anou, navrhne Raul strávit Vánoce v odlehlé chatě v horách, společně s jejich sedmiletým synem Nicem. Když se Ana a Nico spřátelí s jedním z místních obyvatel, Samuelem, stává se Raul nesnesitelně žárlivý. Snaží se tohoto narušitele, se kterým má, podle něj, jeho žena jistě poměr, zbavit. Rozhodne se tedy pozvat Samuela na štědrovečerní večeři, kde chce odhalit jejich milostný poměr. Nic mimořádného se však nestane. Tu noc má Raul noční můru, kdy je svědkem krvavého incidentu, jehož součástí je i jeho vlastní rodina. Po probuzení, ke své úlevě, zjistí, že je Ana nevinná a že její tajná setkání se Samuelem byla pouze za účelem tajného dárku pro Raula. Něco však není úplně v pořádku. Když se Raul dívá zpětně na fotky z dovolené, vidí na nich situace, si vůbec nepamatuje. Nyní se bude muset Raul vydat na nepříjemnou cestu do hloubi svých vzpomínek a čelit děsivé realitě.

Cestaicon_csfd
La Senda
Horor / Thriller / Psychologický / Mysteriózní
Španělsko, 2012, 83 min

Režie: Miguel Ángel Toledo
Scénář: Miguel Ángel Toledo, Juan Carlos Fresnadillo
Hrají: Ariel Castro, Gustavo Salmerón, Irene Visedo

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast