Nejočekávanější zahraniční filmy roku 2014 (videa)

Z naplánovaných zahraničních filmových premiér jsme vybrali ty, které považujeme za nejvýznamnější a fanoušky nejočekávanější. Dočkáme se filmu Christophera Nolana, Darena Aronofskyho, sourozenců Wachovských, Wese Andersona, George Clooneyho či Martina Scorseseho. Přehled toho nejdůležitějšího najdete uvnitř článku.

Interstellar (režie: Christopher Nolan)
česká premiéra: 6. listopadu 2014icon_csfd

Jedna z nejočekávanějších novinek. Sci-fi Christophera Nolana s Mathewem McConaugheyem v hlavní roli. Podrobnosti ještě nevíme. Známe pouze krátkou synopsi: Skupina vědců cestuje skrze červí díru do jiné dimenze. Nolanovy filmy jsou v posledních letech vyhranou sázkou na kvalitu. Režiséra proslavila především série Batmaních filmů s Christianem Balem. Producentsky stojí i za čerstvým Supermanem Muž z oceli z minulého léta.

12 let v řetězech (režie: Steve McQueen)
česká premiéra: 23. ledna 2014icon_csfd

Film v produkci Brada Pitta, který má už nyní jisté nominace Zlatých globů a očekávané jsou i oscarové vavříny. Příběh Solomona Northupa, který měl rodinu i majetek a byl svobodným černochem. Skončil ale díky únoscům  jako otrok spoutaný v řetězech a jeho jediným osudem se stala dřina na plantáži „pod bičem otrokáře”. Přesně to se v roce 1841 přihodilo Američanu Solomonu Northupovi (Chiwetel Ejiofor), který svůj skutečný příběh zachytil v autobiografické knize 12 Years a Slave. Kromě Chiwetela Ejiofora v hlavní roli uvidíme i Michaela Fassbendera, Brada Pitta či Benedicta Cumberbatche.

Noe (režie: Darren Aronofsky)
česká premiéra: 27. března 2014icon_csfd

Příběh biblického hrdiny Noeho (Russell Crowe) natočil Daren Aronofsky. Uvidíme, zda bude mít potopa světa podobu pouhého katastrofického a efektního spektáklu nebo získá pod vedením nekomformního režiséra i nějaký hlubší přesah. Každopádně se těšíme!

Jupiter vychází (režie: Andy a Lana Wachovski)
česká premiéra: 24. července 2014icon_csfd

Po Matrixovské sérii a hlubokém vhledu do vzájemně se ovlivňujích osudů v Atlasu mraků se sourozenci Wachovští vrací k čistokrevné sci-fi. V daleké budoucnosti sledují Zemi vyvinutější bytosti z vesmíru, které kombinují lidskou a zvířecí krev, aby tak získali co nejefektivnější jedince. Když Královna vesmíru zjistí, že bezvýznamná ruská imigrantka Jupiter (Mila Kunis) má stejnou DNA jako ona, znamená to, že by pro ni mohla být hrozbou, a rozhodne se ji zlikvidovat. Posílá tak nájemného zabijáka Djanga Wise (Channing Tatum), který se do ní zamiluje a přidá se na její stranu.

Vlk z Wall street (režie: Martin Scorsese)
česká premiéra: 16. ledna 2014icon_csfd

Další novinka Martina Scorseseho, který je specialistou na mafiánské filmy s atmosférou. Leonardo DiCaprio se nám představí v roli zhýralého finančníka Jordana Belforta. Čeká nás brilantní, zábavná autobiografie o chamtivosti, moci a výstřednostech, které si nikdo neumí představit.

Grand hotel Budapešť (režie: Wes Anderson)
česká premiéra: 20. března 2014icon_csfd

Wes Anderson umí nádherné, barevné a zábavné obrázky. Jeho filmy jsou vždy špičkově obsazeny. Film Grandhotel Budapešť je dobrodružstvím Gustava H, legendárního recepčního věhlasného evropského hotelu, a jeho pomocníka Zero Moustafy, který se stane jeho nejdůvěryhodnějším přítelem. Příběh je  zasazen do období mezi světovými válkami. Snímek bude otevírat letošní Berlinale.

Památkáři (režie: George Clooney)
česká premiéra: 27. února 2014icon_csfd

Film podle skutečných událostí vypráví o největším lovu pokladů v historii. Památkáři jsou méně známou vojenskou jednotkou, která působila během světové války. Jejím úkolem bylo najít, zachránit a vrátit evropské umělecké poklady, které uloupili nacisté v okupovaných zemích – od děl Michelangela a Da Vinciho až po van Eycka a Vermeera. Hvězdné obsazení, posuďte sami: Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman a Jean Dujardin.

Na hraně zítřka (režie: Doug Liman)
česká premiéra: 5. června 2014icon_csfd

Tom Cruise má sci-fi rád. Dokazuje to dalším fantastickým snímkem v řadě. Po loňském Nevědomí je tu příběh jež se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, hmyzu podobní mimozemšťané, vytrvale útočí na Zemi a mění velká města v hromadu sutin s milióny lidských obětí. Žádná armáda na světě není schopna odolat rychlosti, brutalitě ani zdánlivé předvídavosti mimických bojovníků či jejich telepaticky komunikujících velitelů. Nyní však armády celého světa spojily své síly k poslednímu zoufalému útoku proti mimozemským hordám. Podplukovník Bill Cage (Cruise), který se nikdy nezúčastnil ani jediné bitvy, je náhle degradován a poté je bez přípravy a s mizernou výzbrojí nasazen do téměř sebevražedné akce.

Klub poslední naděje (režie: Jean-Marc Vallée)
česká premiéra: 23. ledna 2014icon_csfd

Další sběrač cen. Píše se rok 1985. Elektrikář a příležitostný jezdec rodea Ron Woodroof (Matthew McConaughey) se od lékařů dozvídá, že má AIDS a že mu nezbývá více než 30 dnů života. Doktoři si s tehdy novou smrtelnou nemocí nevědí rady a tak Ronovi víceméně dokážou poradit jediné – pošlou jej domů umřít. Ale Ron to nevzdává, pouští se do bitvy o svůj život s lékaři, farmaceutickými firmami, úředníky a hledá cestu jak přežít. Vyráží do Mexika, ale nehledá tam drogové bosse, hledá alternativní možnosti léčby AIDS a jeho šancí se tak stane mezinárodní černý trh s neschválenými léky. A protože nemá jinou možnost ani co ztratit, začne tyto léky pašovat přes hranice do USA.

Godzilla (režie: Gareth Edwards)
česká premiéra: 15. května 2014icon_csfd

Reboot Godzilly má na internetu obrovskou fanouškovskou základnu a nutno říct, že teaser vypadá velmi zajímavě. Napovídá, jakou atmosféru bude mít původem asijský příběh implementovaný do dnešních dnů.

Robocop (režie: José Padilha)
česká premiéra: 6. února 2014icon_csfd

Další reboot. Píše se rok 2029 a nadnárodní společnost OmniCorp hraje klíčovou roli při výrobě robotů. Jejich stroje vyhrávají Spojeným státům války po celém světě a teď nastal čas přinést technologii na domácí půdu. Alex Murphy (Joel Kinnaman) je milující manžel, otec a dobrý polda, který dělá co může, aby v Detroitu zastavil nárůst korupce a zločinu. Po tom, co je ve službě smrtelně zraněn, OmniCorp mu pomocí své robotické technologie zachrání život. Do ulic svého milovaného města se vrací s řadou neuvěřitelných schopností, ale také s problémy, jakým žádný smrtelník doposud nemusel čelit.

Amazing Spider-man 2 (režie: Marc Webb)
česká premiéra: 24. dubna 2014icon_csfd

Pokračování úspěšného restartu příběhu slavného pavoučího muže.

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil  (režie: Robert Rodriguez, Frank Miller)
česká premiéra: 21. srpna 2014icon_csfd

Sin City 2 - Josh Brolin (foto: archiv)

Sin City 2 – Josh Brolin (foto: archiv)

Pokračování kultovního snímku Sin City podle komiksové předlohy Franka Millera je rovněž fanoušky vymodleným snímkem. Uvidíme, zda se dotkne věhlasu prvního dílu, který zaujal svým netypickým vizuálem.

Captain America: The Winter Soldier (režie: Anthony, Joe Russo)
česká premiéra: 3. dubna 2014icon_csfd

Bucky Barnes, nejlepší přítel kapitána Ameriky, přežil smrtící pád do hlubin. Našli jej Rusové a vymyli mu mozek, aby ho mohli desítky let využívat jako nájemného zabijáka s krycím jménem Zimní voják. Premiéra dalšího dílu komiksové adaptace legendárního vojáka se štítem na zádech.

300: Vzestup říše (režie: Noam Murro)
česká premiéra: 6. března 2014icon_csfd

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série 300, se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Ve filmu 300: Vzestup říše čelí Themistokles masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva.

Hobit: Tam a zase zpátky (režie: Peter Jackson)
česká premiéra: 13. prosince 2014icon_csfd

Hobit: Šmakova dračí poušť (foto: WB)

Hobit: Šmakova dračí poušť (foto: WB)

Je třeba něco dodávat? Třetí díl uzavře velkolepé zpracování příběhů Bilba Pytlíka a jeho putování s trpaslíky a Gandalfem za trpasličím pokladem. Zničí drak Šmak Jezerní město? Uvidíme v prosinci.

Já, Frankenstein (režie: Stuart Beattie)
česká premiéra: 31. ledna 2014icon_csfd

Další zpracování legendárního Frankensteina. Už z traileru je patrná výrazná stylizace a atmosféra. V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá…

příští týden: Nejočekávanější české filmy roku 2014

připravil: -JG-, totalfilm.cz

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.