Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Poslední velké rande s Philipem Seymourem Hoffmanem a návrat do Sin City

Se začátkem školního roku se probudili kromě školáků také čeští filmoví distributoři. A první premiérový čtvrtek v podzimní sezóně je mimořádně silný. Dneškem putuje do kin sedmička nových titulů. Za pozornost stojí minimálně pět z nich.

Philip Seymour Hoffman ve filmu Nejhledanější muž

Philip Seymour Hoffman ve filmu Nejhledanější muž

Špionážní thriller a poslední snímek se zesnulým hercem Philipem Seymourem Hoffmanem v hlavní roli Nejhledanější muž vznikl podle bestselleru britského specialisty na daný žánr. John Le Carré je rovněž autorem předlohy tři roky starého a vysoce ceněného špionážního dramatu Jeden musí z kola ven. Američtí kritici navíc za roli německého špiona prorokují Hoffmanovi posmrtného Oscara®. Nejhledanější muž je příběh z hamburské islámské komunity, kde se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou – je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby.

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

Téměř po deseti letech se vrací kultovní Sin City. S dvojkou nazvanou Ženská, pro kterou bych vraždil přichází režisér a scénárista Robert Rodriguez a autor předlohy – komiksový guru Frank Miller.

Eva Green na inkriminovaném plakátu

Eva Green na inkriminovaném plakátu

Víc než očekávání skalních fanoušků budí pozornost plakát filmu – explicitní zobrazení Evy Green, který ve Spojených státech zakázali. Samozřejmě to mělo úplně opačný efekt, poster s herečkou v negližé už viděli úplně všichni.
V pokračování kultovního snímku režisérského tandemu Rodriguez-Miller se po devíti letech vracíme do Města hříchu plného ozbrojených gaunerů, zkorumpovaných policistů a sexy tanečnic. Film je spojením čtyř povídek a je zároveň prequelem i sequelem předchozího dílu, jelikož některé z epizod, které v pokračování uvidíme, předcházejí událostem prvního filmu. Na plátna se tak vrací i postavy, které v předchozím díle přišly o život.

Na plátna míří i adaptace bestselleru Láska na kari s držitelkou Oscara Hellen Mirren. Do předlohy se před lety doslova zamilovala známá americká moderátorka Oprah Winfrey. Film se rozhodla produkovat po boku samotného Stevena Spielberga. Romanci plnou rozličných chutí a humoru režíruje specialista na feeling good filmy Lasse Hallström (Lov lososů v Jemenu).

Láska na kari

Láska na kari

Z Karlových Varů konečně doputoval islandský snímek o Koních a lidech. Jedinečná černá komedie plná severu, solitérních lidských absurdních dramat a majestátných zvířat, která to vše s nadhledem pozorují…

O koních a lidech

O koních a lidech

Pětici našich tipů doplňuje ještě dokument Petra Horkého Století Miroslava Zikmunda. Film na pozadí vyprávění známého cestovatele nahlíží originálně na dějiny uplynulého století.

Podrobněji o všech nových titulech ve filmových premiérách.

AC, totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast