Kvůli nelegálnímu stahování nového seriálu Gotham dochází americkým producentům trpělivost

Na začátku měsíce odstartoval ve Státech nový seriálový hit. Americký seriál Gotham vypráví o komiksovém městě v době dětství samotného Batmana. Úspěch temného a výpravného seriálu není ničím překvapivým. Vizuálem je ještě o něco výš než populární Arrow. V těchto dnech se na něj pozornost upíná ještě kvůli něčemu jinému. Hned po premiéře si ho nelegálně stáhlo přes 1, 5 milionu lidí.

Gotham gif

Každým dalším dnem lavinovitě přibývá přes půl milionu stažených nelegálních kopií. Televize Fox spolu s online knihovnou Netflix připravuje “opatření nutná k účinné ochraně duševního vlastnictví”.
Po velké aféře s uniklými Expendables 3, kteří se na internet dostali dokonce ještě před premiérou dochází producentům trpělivost.
Gotham se v minulých týdnech dostal na špičku pozornosti stahovačů. Smutnému žebříčku vévodí Zákon gangu, Teorie velkého třesku a Hra o trůny.

Česká internetová úložiště s producenty většinou spolupracují a nelegální kopie na serverech typu uloz.to příliš dlouho nevydrží. Před nedávnem si ale nad piráty povzdechl programový ředitel ČT Milan Fridrich: “Například s první řadou Hry o trůny jdeme do vysílání v době, kdy již diváci na internetu sledují třetí řadu.” Televize se podle něj bude snažit, aby největší seriálové hity uváděla brzy po americké premiéře, protože pokud ČT uvádí premiérově novou řadu rok po americké premiéře, fanoušci si mezitím seriál najdou na úložištích, protože nechtějí tak dlouho čekat.

zdroj: Collider, vlastní zpráva
-AC-