Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TRANSFORMERS JEDNA - DABOVANÝ TRAILER NA NAŠEM KANÁLE DNES V 16:30.

Box office víkend (11. týden) – Vybíjená je letos nejúspěšnější český film

Nový český film podle bestselleru Michala Viewegha Vybíjená se stal po své premiéře 12.března  divácky nejúspěšnějším titulem uplynulého víkendu. V českých kinech film režiséra Petra Nikolaeva vidělo podle údajů distributora (spol. Falcon, sčítá návštěvnost ve všech kinech, kde je film promítán) 57 307 diváků. Společně  s předpremiérovými představeními má tak snímek na svém kontě již více než 61 tisíc návštěvníků.

Vybíjená zaznamenala také nejvyšší návštěvnost prvního víkendu z českých filmů, které měly premiéru v roce 2015. Překonala tak druhou komedii Babovřesky 3 (54 165) a snímek na motivy života Jana Saudka Fotograf (37 900 diváků).

Vybíjená (foto: Falcon)

Vybíjená (foto: Falcon)

Na stříbrnou příčku dle tržeb tento víkend poklesl hororově laděný Ghoul s 14 905 prodanými vstupenkami (pád tržeb o 32,1%). Naopak vzestup o 2 příčky a bronzová pozice dle tržeb patří animovanému filmu SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, zřejmě i vlivem jarních prázdnin jej zhlédlo 17 234 diváků (nárůst tržeb o 46,3%). Z druhé příčky na pětku naopak spadl po dvou týdnech Americký sniper (12 742 návštěvníků). Druhou nejúspěšnější novinku týdne najdeme na šestém místě. Jde o akční sci-fi Chappie s 12 093 diváky na kontě. Film Padesát odstínů šedi vypadl po pěti týdnech z první trojky a najdeme ho aktuálně na sedmičce.

Box office CZ 11. týden 2015 - pro zvětšení rozkliknout

Box office CZ 11. týden 2015 – pro zvětšení rozkliknout

Divácky úspěšná je Vybíjená také na Slovensku, kde byla uvedena do kin ve stejném termínu jako v Čechách. Za první víkend ji vidělo 8872 diváků a s předpremiérovými představeními již přes 10 000 diváků. A to ještě musel slovenský distributor několik pátečních představení zrušit, protože kinosály měla strana SMĚR pronajaty pro oslavy MDŽ.

připravil: JG, totalfilm.cz
zdroj dat: UFD, U. Donátová

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast