Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Ant-Man se hledá a jde to ztuha

Jedním slovem – rozporuplný. Takový je první dojem z nejnovějšího přírůstku do rodiny marveláckých superhrdinů. Možná ale překvapí, že to není „malý“ hrdina Ant-Man ani jeho představitel Paul Rudd, kdo přináší spoustu rozpaků z mravenčí premiéry, ale rozporuplný je jednoduše film sám o sobě.

Ant-Man (foto: Falcon)

Ant-Man (foto: Falcon)

Zbytečně dlouhá úvodní pasáž, ve které se Michael Douglas s pomocí tvůrců snaží vysvětlit důležitost Ant-Manova poslání, se totálně míjí účinkem. Minimálně proto, že stavět mravenčího muže na roveň maskulinních titánů zkrátka nejde a vzletné fráze o záchraně světa a rodiny tomu fakt nepomůžou. A za další to prostě nudí.
O to zajímavější je, když se postupem času ukazuje, že to celé jde jinak, a dokonce mnohem zábavněji. V sebeparodických momentech totiž tkví vtip a síla celého snímku. Rozseknout patetické chvilky civilností a absurdním humorem se ukazuje jako krok správným směrem (a to i pro další díly). Tahle tendence se pomalu stupňuje s vrcholením filmu, jako by režisér prostě dlouho nemohl najít správnou půdu pod nohama. A tak si říkám, škoda že nakonec odstoupil Edgar Wright.

60%

Ant-Man (2015) - první dojmy

Kdyby se nedělaly čachry se štábem, mohlo to určitě dopadnout mnohem líp. Takhle je Ant-Man podivně rozháraný letní film pro převážně mladší publikum, který sází na parťáctví a lidskost místo na obvyklého zadumaného sólistu.

Jaroslav Kejzlar, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, Marvel Entertainment © 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast