Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Mission Impossible: Národ grázlů nesmíte minout!

Národ grázlů šlape na plyn hned od začátku. Měl jsem tušení, že Tom Cruise držící se startujícího letadla byl jen takový malý předkrm. A taky že ano!
Jak to vidí Petr

Po povedených úvodních titulcích se známou melodií začíná nový příběh a s ním nastupuje Ethan Hunt na další nemožnou misi. Tom Cruise na to pořád má. Nejenže ve svých 53 letech zvládá víc kaskadérských kousků než Dwayne Johnson s Jackiem Chanem dohromady, ale také ukazuje, že pořád ví, co diváci chtějí. Chtěli jsme špinavé akční sci-fi? Přišlo Na hraně zítřka. Nadáváme na skomírající akční žánr, ze kterého vymlátí úspěch už jen parodie nebo Vin Diesel s rychlými auťáky za zády? Tak musí přijít starý krokodýl Tom, obehnat se partou kvalitních lidí a dopravit nám, komiksovými omalovánkami zmlsané nevděčníky, akčňák, který ctí nejen zajetou sérii, ale také akční zápletky let minulých.

MI Národ grázlů

Vše je vylepšeno moderními udělátky, fungujícím týmem a špetkou humoru. Příběhově samozřejmě nic světoborného. Film střídá kecací sekvence s akčními, jenže vše běží jako po másle a Cruise se může opřít o víc než solidního záporáka. Akční scény mají plno zajímavých nápadů a vlastně každá je něčím ozvláštněná. Nemůže se se stát, že vás po chvilce otupí a vy je přestanete vnímat – střídají se prostředí, řešení i rozuzlení. Skvělá je gradace. Obzvlášť vídeňská sekvence má neuvěřitelný střih, timing potyček i humor a skvělé závěrečné rozuzlení. Další nemožnou misi nesmíte minout. Bude vás bavit od začátku do konce.

Jak to vidí Svatoslav
Ethan Hunt se pouští do páté mise, jejíž splnění je ještě více nemožné, než tomu bylo kdy před tím. Tajná vládní služba IMF je rozpuštěna, takže se Ethan může spoléhat pouze na své věrné parťáky. I tentokrát se tu mění masky a oblbují bezpečnostní systémy, ale vše je ještě složitější a šílenější. Podrobnosti zatím prozrazovat nebudu. Kdybych měl pro pětku najít nejvhodnější přívlastek, řekl bych, že je vtipná. Hodně vtipná. Proč? To se brzy dozvíte v recenzi.

Petr Račko, Svatoslav Hofman, totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2015

Mission Impossible Národ grázlů poster

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast