Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Dyk s Macháčkem rapují k Wilsonovu „po slovensky“ (video)

Slovenský rap v podání Vojtěcha Dyka a Jiřího Macháčka? Je to tak. Krátce před premiérou nové české komedie Wilsonov a těsně před startem svého podzimního turné přichází kapela MIG 21 se zbrusu novou skladbou Ako F.B.I. a jako hosta si k ní přizvala zpěváka a herce Vojtěcha Dyka.

Písnička, jejímiž autory jsou Tomáš Polák (hudba) a Jiří Macháček (text) byla inspirována filmem Wilsonov a rolemi, které  v této detektivní komedii vytvářejí právě Jirka Macháček a Vojta Dyk.  Macháček jako specialista FBI Aaron Food a Dyk jako nezkušený policejní čekatel Eisner pátrají ve filmu po sériovém vrahovi, který řádí ve městě Wilsonově právě v době, kdy se plánuje jeho připojení ke Spojeným státům. Film je parodií na šestákové detektivky a také nová písnička a klip, který k ní vznikl, naznačuje, že není třeba brát věci příliš vážně.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]čtěte víc: Vše o Wilsonovu[/pullquote]

„Slovenský rap je jedna z oblastí, do níž se kapela MIG 21 doposud nevydala, a tak jsme rádi, že jsme konečně mohli do tohoto žánru proniknout a že náš kolega Vojta Dyk tuto cestu statečně podnikl spolu s námi,“ shodují se členové MIGu 21.

Klip k písničce natočili Jirka Macháček a Vojta Dyk s nasazením vlastního zdraví v rekordním čase na pražském Těšnově, jeho režie se ujal Jaroslav Fuit.

Detektivní komedie Tomáše Mašína podle scénáře Marka Epsteina Wilsonov bude mít premiéru v kinech 1. října. Kapela MIG 21 startuje jen o dva dny později, 3.10. své podzimní turné Štěstí hejbe planetou, během nějž odehraje 13 koncertů.

Wilsonov_banner_800x200

zdroj: U. Donátová / MIG 21 / Falcon

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast