Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Wilsonov | Nejtěžší natáčecí den (video)

Už příští týden se na prvních regionálních předpremiérách setkají diváci s novou českou detektivní komedií Wilsonov. Do široké distribuce pak film vstoupí 1. Října. V hlavních rolích uvidíme Jiřího Macháčka, Vojtěcha Dyka a Táňu Pauhofovou, ale i v dalších rolích se objeví známé české herecké osobnosti. A podobně jako hlavní hrdinové i tito herci  si museli při natáčení projít náročnými scénami. Podívejte se na video s Jiřím Macháčkem a Tomášem Mašínem. Oba prozradí zajímavosti o natáčení.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]V podstatě nejtěžší natáčecí den je den, který trvá víc než 18 hodin a to už potom člověk neví, co je za den, nebo jestli je den nebo noc[/pullquote]„V podstatě nejtěžší natáčecí den je den, který trvá víc než 18 hodin a to už potom člověk neví, co je za den, nebo jestli je den nebo noc,“ vzpomíná Jiří Macháček, který hraje agenta FBI Aarona Fooda. „Pro mne byl nejdelší asi den, kdy se točila scéna v mučírně, která se natáčela hodně dlouho a nebýt toho, že jsem měl tu možnost mučit svého milého kolegu, přítele a skvělého českého herce Stanislava Zindulku, což mi přinášelo jisté vnitřní potěšení, tak nebýt toho bych tento den prožíval velmi těžce. Díky Stando…“

Wilsonov - Jiří Macháček

Wilsonov – Jiří Macháček

A lze prozradit, že agent Food používá skutečně rafinované mučící metody. Pro režiséra Tomáše Mašína byla zase nejnáročnější scéna v divadle, kde filmový příběh vrcholí. Na natáčení ve Slovenské národní opeře měli tvůrci pouhý den a během něj musely vzniknout výpravné záběry vyhlášení nezávislosti Wilsonova a klíčový souboj, v němž se odhalí, co všechno je za tajemnými vraždami. „Nechali jsme dokonce složit oslavnou píseň Wilsonova, hymnu – všechno to v tom filmu je sice krátkou dobu, ale existuje celá skladba, která má 3 sloky,“ prozrazuje režisér Tomáš Mašín.

zdroj: U. Donátová, Falcon, FilmBrigade © 2015

Wilsonov_banner_800x200

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast