Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

TOP nejočekávanějších zářijových filmů (ukázky)

Jako každý měsíc jsme pro vás vybrali nejočekávanější filmy v české filmové distribuci. Poněkud nečekaně se do našeho výběru na poslední chvíli probojoval Anthropoid, u kterého ještě před pár dny nebylo datum české premiéry známé. Čekají nás ale také novinky od Stevena Spielberga (Obr Dobr), Clinta Eastwooda (Sully: Zázrak na řece Hudson), Woodyho Allena (Cafe Society) či Nicolase Windinga Refna (Neon Demon). Z českých jmen musíme zmínit Vladimíra Michálka (Prázdniny v Provence). Ale v přehledu najdete i další zajímavé tituly. Podívejte se.

1. Anthropoid (od 28. září)

Symbolicky na Den české státnosti bude mít premiéru americko-britsko-český film Anthropoid, který si světovou premiéru odbyl už na počátku července na festivalu ve Varech. Film s hvězdnými jmény v čele s Jamiem Dornanem a Cillianem Murphym natočil režisér Sean Ellis. Vypráví známý příběh národních hrdinů Gabčíka a Kubiše a jejich atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha.

2. Dítě Bridget Jonesové (od 15. září)

Můžeme si o tom myslet co chceme, ale Bridget rozhodně patří k pokračováním, na které jsou zvědavi úplně všichni. Jak fanoušci, kteří prostě doufají, tak škarohlídí, kteří se těší, že to bude průšvih. Vzhledem k návratu původní režisérky prvního dílu se zdá, že by to mohlo dopadnout dobře. Minimálně trailery jsou nastříhány velmi dobře. Ale znáte, jak to je s trailery a výslednými filmy…

3. Obr Dobr (od 1. září)

Co točí Steven Spielberg, to prostě zajímá každého. Ačkoliv v posledních letech za sebou nemá velké trháky, tohle zpracování klasiky Roalda Dahla mu kritika po projekci v Cannes pochválila. Ve Státech si sice film zatím nevydělal ani na svoje náklady, ale v Evropě možná producentský měšec zachrání diváci. Uvidíme.

4. Sully: Zázrak na řece Hudson (od 8. září)

Tak tenhle příběh taky všichni známe! A není to tak dávno, kdy se stal. Pamatujete na pilota, který jako zázrakem přistál na řece Hudson? A víte co po tom následovalo? Ne? Tak to budete možná překvapeni. Kombinace režiséra Clinta Eastwooda a titulního herce Toma Hankse zní velmi slibně!

5. Sirotčinec slečny Pelegrinové pro podivné děti (od 29. září)

Adaptace literárního bestselleru s Evou Green se zdá, alespoň podle ohlasu na sociálních sítích a YouTube jako producentská jistota. Triky vypadají téměř dokonale a fanoušci knih snímek určitě podrží.

6. Neon Demon (od 22. září)

Režisér skvělého Drive Nicolas Winding Refn přichází s novinkou ze světa modelek. A není to žádná selanka. V Cannes snímek způsobil značné pozdvižení. Ale pokud jste naladěni na Refnovu vlnu, máte rádi kvalitní kameru, vizuál a hudbu, která se vpíjí do děje, asi v kinech Neon Demona neminete. My rozhodně ne!

7. Cafe Society (od 22. září)

Woody Allen přináší další autorskou komedii. Tentokrát ze světa hollywoodské smetánky. Na plátně opět hvězdné obsazení v čele s Jessem Eisenbergem či Kristen Stewart. Anthropoid karlovarský festival letos otevíral, Cafe Society ho zakončoval.

8. Smrt ve tmě (od 1. září)

Tak tohle je velké překvapení. Skvěle vystavěný scénář a spousta dramatických zvratů. Jste-li příznivci okousaných nehtů, bude pro vás Smrt ve tmě tou správnou volbou. Když někdo umí, tak umí. Stejně jako Mělčiny v srpnu vás nezklame Smrt ve tmě v září.

9. Tři generace (od 29. září)

Queer kinematografie se v českých distribučních plánech příliš často neobjevuje a je to škoda. Ale tento titul to minimálně pro letošní podzim napravil. Příběh chlapce (Elle Fanning), který je uvězněn v těle dívky a chce podstoupit změnu pohlaví skýtá zajímavé drama. Kromě Fanning si hlavní role střihly i první dámy Hollywoodu Naomi Watts a Susan Sarandon. Těšíme se.

10. Prázdniny v Provence (15. září)

Co se stane když režisér Vladimír Michálek na plátno pošle dohromady tři nejobsazovanější české mladé herce? Uvidíme. Komedie Prázdniny v Provence slibuje zábavu v podání Vojty Kotka, Kryštofa Hádka a Jakuba Prachaře. To vše podpořeno skvělou kamerou Martina Štrby.

11. Nerve: Hra o život (od 8. září)

Studentka, která propadne online hře. Aktuální téma, skvěle obsazený film (Emma Roberts a Dave Franco) a velmi dobrá marketingová kampaň.

12. Ve jménu krve (od 15. září)

A do třetice film, který mohli diváci vidět letos ve Varech. Příběh o velmi komplikovaném otci a velmi komplikované dceři nabízí slibnou adrenalinovou zábavu. Thriller ve jménu krve s Melem Gibsonem a krvavá cesta za ochranou vlastní dcery…

13. Sedm Statečných (od 22. září)

Jak tohle dopadne? Je na to ještě někdo zvědavý? Samozřejmě víte, že narážíme na megaprůšvih s názvem Ben Hur. Pokud bude Sedm statečných pokračovat v jeho šlépějích, bude šíleným zakončením letošní letní propadákové sezóny. Remaků a pokračování bylo letos naseto až příliš.

14. Pára nad řekou (od 22. září)

A v našich tipech nechybí ani nový český dokument mapující životní osudy tří významných jazzmanů. Laca Décziho, saxofonisty Ľubomíra Tamaškoviče a kontrabasisty Jána Jankejeho, kteří kdysi uprchli ze Sověty okupovaného Československa na západ, kde zazářili po boku renomovaných světových hudebníků a pustili se do jazzové války proti popu. Film natočili Filip Remunda s Robertem Kirkhoffem.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast