Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Sorrentinův seriál s Judem Law, představený v Benátkách, uvede na podzim HBO

73. ročník benátského festivalu se, zdá se, zapíše zlatým písmem do historie prestižní přehlídky. Otevírací film La La Land zaujal úplně všechny. Stejně jako sci-fi Příchozí. Oba snímky mají velkou šanci na Zlatého lva. Ale jak je poslední dobou zvykem, na velkých festivalech se představují i kvalitní televizní projekty (ostatně zažili jsme to s Pustinou i letos ve Varech). Velkou pozornost v Itálii o víkendu vzbudilo představení televizní minisérie Mladý papež (The Young Pope). Ta vznikla v koprodukci několika televizních společností, včetně HBO.

Jude Law, Paolo Sorrentino a Silvio Orlando (foto: Totalfilm.cz)

Jude Law, Paolo Sorrentino a Silvio Orlando (foto: Totalfilm.cz)

V hlavní roli se představí Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Ludivine Sagnier a další. Mladý papež je příběh Lennyho Belarda, neboli Piuse XIII – historicky prvního amerického papeže. Volba mladého a okouzlujícího muže do čela církve se jeví jako strategický tah ze strany vatikánského consilia. Zdání ale klame. Pius XVIII se ukáže být tím nejzáhadnějším a nejkomplikovanějším papežem vůbec.

Mladý papež (foto: Totalfilm.cz)

Mladý papež (foto: Totalfilm.cz)

Vychytralý a zároveň naivní, ironický i pedantský, respektující historii, ale zároveň odvážný, pochybující i rozhodný, melancholický i bezcitný. Pius XVIII se snaží překonat nekonečnost lidské samoty a najít Boha, kterého lidstvo i on sám tolik potřebuje. Navzdory Vatikánu, navzdory všem představitelům církve, kteří si vybrali Boha jako kompas svého bytí.

Trailer právě překládáme a zítra bude k dispozici s titulky

„Jasná znamení Boží existence. Jasná znamení Boží nepřítomnosti. Hledání i ztráta víry. Svátost tak obrovská, až je neúnosná v boji s pokušením, kterému nelze jinak než podlehnout. Vnitřní boj obrovské zodpovědnosti, která jde ruku v ruce s posláním být Hlavou katolické církve, a zároveň trápení obyčejného člověka, kterého si osud (či Duch svatý), vybral, aby se stal papežem. A na závěr, jak zacházet a manipulovat s mocí ve státě, jehož dogma a morální imperativ, je odevzdat se a rozdávat nezištnou lásku bližnímu svému. O tom všem pojednává Mladý papež,” dodává režisér Paolo Sorrentino.

Přesné datum uvedení na HBO a HBO GO bude zveřejněno, co nejdříve.

-red-
foto: Totalfilm.cz
zdroj: HBO

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast