Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Prime Time Kino | Užijte si Sorrentinův seriál na velkém plátně

V rámci projektu Prime Time Kino přichystali HBO a Aerofilms premiéru prvních dvou dílů očekávané televizní novinky Paola Sorrentina Mladý papež na velkém plátně. V pátek 28. října budou v kině Světozor v Praze uvedeny první dva díly desetidílního seriálu Mladý Papež s Judem Lawem v hlavní roli.

Desetidílný seriál v hlavních rolích s Judem Law a Diane Keaton natočil režisér snímků Mládí nebo Velká nádhera, který v roce 2013 získal Oscara za nejlepší zahraniční film. Českou stopu v něm zanechal Český národní symfonický orchestr, který pro seriál nahrál hudbu.

Mladý papež je fiktivní příběh Lennyho Belarda, neboli Pia XIII. – historicky prvního amerického papeže. Volba mladého a okouzlujícího muže do čela církve se jeví jako strategický tah ze strany vatikánského consilia. Zdání ale klame. Pius XVIII. se ukáže být tím nejzáhadnějším a nejkomplikovanějším papežem vůbec. Vychytralý a zároveň naivní, ironický i pedantský, respektující historii, ale zároveň odvážný, pochybující i rozhodný, melancholický i bezcitný. Pius XVIII. se snaží překonat nekonečnost lidské samoty a najít Boha, kterého lidstvo i on sám tolik potřebuje. Příběh o svátosti tak obrovské, až je neúnosná v boji s pokušením, kterému nelze jinak než podlehnout. Seriál vznikl v koprodukci Sky, HBO a Canal+.

Jude Law a Paolo Sorrentino na letošním festivalu v Benátkách, kde byl seriál představen (foto: Totalfilm.cz)

Jude Law a Paolo Sorrentino na letošním festivalu v Benátkách, kde byl seriál představen (foto: Totalfilm.cz)

Premiéra nového seriálu Mladý papež proběhne v pátek 28. října v kině Světozor. Vstup na projekci je zdarma a informace, kde a jak získat vstupenky lze najít na facebooku nebo webových stránkách projektu Prime Time Kino.
Vstupenky bude možné získat od středy 26. října od 13 hodin až do vyčerpání kapacity sálu.

První dva díly seriálu budou mít premiéru v pátek 28. října také na HBO a HBO GO. Další epizody budou vždy po dvou následovat každý pátek na HBO GO (www.hbogo.cz) a také na HBO od 20:00.

zdroj: HBO, Aerofilms
-redakce-
foto/video: HBO, Totalfilm

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast