Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První adventní týden přinese pokračování Anděla Páně (video)

Celých jedenáct let trvalo, než se na plátna českých kin vrátil anděl Petronel (Ivan Trojan) s čertem Uriášem (Jiří Dvořák). Stane se tak konkrétně už 1. prosince. Režisér Jiří Strach čekal tak dlouho na dobrý scénář. A dočkal se. Napsal mu ho Marek Epstein. „Taky trvalo, než se mi v mé hlavě naskládaly další katolické fórečky,“ doplňuje režisér. Pohádka Anděl Páně patří navzdory svému relativnímu mládí (2005) k nejoblíbenějším českým pohádkám porevoluční doby. Na obrazovce ČT se reprízuje v podstatě každé Vánoce. Nejčastěji v předvečer Štědrého dne. Pusťte si video s režisérem, kde prozrazuje zákulisí vzniku Anděla Páně 2.

„Marek přišel s nápadem, aby Pán Bůh poslat ty dva na zem, ale  bez převleků,“ vzpomíná Jiří Strach. „Řekl jsem mu: Marku, to nebude fungovat, vždyť ten vtip je právě v tom, že lidi nevědí, že je to čert a anděl. A Marek mi na to odpověděl geniální větu: jeden den v roce to jde! Ty jo! A já věděl, že v ruce drží komedii jako víno. A to byl spouštěcí impuls pro to, abychom celou věc rozjeli.“

V hlavních rolích příběhu, se tedy opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Kvůli jejich tahanici se jablko ze stromu Poznání zakutálí na Zemi. Petronel s Uriášem se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví, to, co má skutečnou cenu a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]1. listopadu uvedeme na YouTube záběry z natáčení „nebe“[/pullquote]Na malou ochutnávku se můžete podívat zde.

Anežku hraje Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích uvidíme Pavla Lišku, Stanislava Majera a Marka Taclíka jako trio zlodějských kumpánů, nabubřelého majitele krejčovské dílny hraje Bolek Polívka, dále uvidíme Vojtu Dyka, Mariána Labudu a samozřejmě Jiřího Bartošku v roli Pána Boha. V hvězdném nebi se sejde hvězdná sestava – Klára Issová, Lucie Bílá, Gabriela Osvaldová, Martin Huba, Jiřina Bohdalová nebo Veronika Žilková.

AC, U. Donátová
zdroj fotografií: Česká televize a Marlene Film Production © 2016
video: Falcon, Marlene Film Production, Totalfilm.cz © 2016

ap2-plakat-final

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast