Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Festival francouzského filmu – tipy z úterního programu

Předposlední den Festivalu francouzských filmů mimo jiné nabízí Večer krátkých filmů nebo komedii Za láskou vzhůru. Pozornost jistě vzbudí i erotický thriller Elle.

Večer krátkých filmů

Devítka krátkých francouzských filmů bude mít dnes premiéru v 18:00 v kině Světozor a zítra v 18:35 v Kině 35.

Za láskou vzhůru

Za láskou vzhůru je romantická komedie o na první pohled velmi nesourodém páru. Diane je krásná. Velmi krásná. Vynikající advokátka se smyslem pro humor a vyhraněnou osobností. Právě ukončila manželství, ve kterém nebyla šťastná, a je konečně volná, aby mohla potkat muže svých snů. Nic se neděje náhodou a tak když Diane ztrácí telefon, najde ho jistý Alexandre. Zavolá jí a během rozhovoru velmi rychle přeskočí jiskra. Alexandre je zdvořilý, evidentně kultivovaný muž. Diane je okouzlena. Domluví si schůzku. Ovšem jejich setkání nebude takové, jak si představovala…

Elle

Michèle patří k ženám, které budí dojem, že ji jen tak něco nerozhodí. Řídí velkou firmu podnikající v oboru video her a své pracovní i soukromé záležitosti spravuje stejně – železnou rukou. Věci se změní ve chvíli, kdy ji doma napadne neznámý muž. Neotřesitelná Michèle se mu vydává po stopě. Začíná podivná hra, která může špatně skončit. Promítá se ve 20:30 v pražské Lucerně.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]celý program festivalu najdete zde[/pullquote]

Výstava fotografií Kate Barry

Francouzský institut v Praze v rámci festivalu představuje výstavu Herečky fotografky Kate Barry. Fotografie budou vystaveny v Galerii 35 Francouzského institutu v Praze od 24. listopadu 2016 do 14. ledna 2017. Výstava je poctou fotografce Kate Barry, dceři Jane Birkin a skladatele Johna Barryho a jejímu velkému fotografickému talentu. A zároveň fotografčina pocta herečkám, většinou francouzským, od těch nejuznávanějších po nejnovější talenty. Tato výsostně „ženská“ výstava se skládá z dvaceti pěti portrétů hereček. Měla být poctou fotografky fotografovaným, ale stala se poctou hereček talentu, jemnosti a pravdivosti díla Kate Barry.

denevue

-red-
foto/video: Festival francouzského filmu, Bohemia MP, Totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast