Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nejočekávanější blockbustery roku 2017 (TOP 10)

Vybrali jsme to nejočekávanější z blockbusterů, které jsou ohlášeny na letošní rok a mají už pevně stanovenou premiéru. Nejvíc se těšíme na Logana, válečný Dunkerk a osmou epizodu Star Wars. Ve výběru ale nechybí další tituly, včetně dvojky Strážců galaxie, pokračování Thora či nového Vetřelce.

1.
Logan (v kinech od 2. března)

Logan bude pecka. Tahle rozlučka Hugh Jackmana s postavou Wolverina se kutí docela dlouho. Piplal se scénář, to všechno pod dohledem režiséra, Jamese Mangolda a Jackmana osobně tak, aby skutečně vznikl nejlepší X-menovský film. Po obrovském úspěchu Deadpoola se dokonce točí s ohledem na R-kovou přístupnost, Jackman musel dát část své výplaty do produkce, takže nás nakonec čeká krvavá jízda, kde se adamantinové drápy využijí na 100%. Po fenomenálním traileru nám nezbývá nic jen se těšit, všechno zatím nasvědčuje tomu, že nás čeká opravdu nekompromisní komikosvý spektákl. Napovídají tomu i nadšené ohlasy z testovacích projekcí. Malinkou opatrnost pociťujeme pouze se jménem režiséra, který se u předchozí Wolverinovky moc nepředvedl, vypadá to ale, že tentokrát se opravdu není čeho bát. Logan šponuje naše očekávání na maximum.

2.
Dunkerk (v kinech od 20. července)

Christopher Nolan má na sobě nálepku hollywoodského poloboha, který se svými filmy dosud neklopýtl jak po finanční, tak kvalitativní stránce. Pokud i tak netušíte, o koho jde, vězte, že tento britský režisér má za sebou celou trilogii o Temném rytíři, Počátek nebo Interstellar. Z jeho filmů se staly filmové události, takže není vůbec s podivem, že jeho nejnovější válečný velkofilm, Dunkerk, vyhlížíme s velkou netrpělivostí. Jedná se o Nolanův první film podle skutečné události, při natáčení byly přítomné skutečné kulisy, letadla i lodě z druhé světové války a samozřejmostí je také nejznámější hollywoodská smetánka. Jak se Nolanovi podaří popasovat s válečným žánrem a skutečnou událostí zatím nevíme. Čekání na léto bude ale neuvěřitelně zdlouhavé a my jen doufáme, že pražský IMAX opět opráší 70mm promítačku!

3.
Star Wars Epizoda VIII (v kinech od 14. prosince)

Nejnovější Star Wars nedokončily svou pouť po kinech a my se už těšíme na další? Přesně tak! Další pokračování dva roky staré epizody 7 sleduje celý svět s velkým očekáváním. Tentokrát jej točí Rian Johnson a i když svět předaleké galaxie postihla před pár dny velká tragédie, kdy nás navždy opustila princezna Leia, všichni víme, že ji Síla bude navždy provázet. Těšíme se tedy na velkolepé rozloučení, ve které zmiňovaná Síla bude opět hrát velkou roli. Vrátí se samozřejmě Rey, která pravděpodobně podstoupí výcvik pod vedení Luka Skywalkera a samozřejmě velké množství vesmírných bitev a soubojů se světelnými meči!

 

4.
Blade Runner 2049 (v kinech od 5. října)

Denis Villeneuve je borec. Od režiséra nízkorozpočtových filmů se postupně vypracoval mezi áčkovou režisérskou elitu, jeho přechod mezi velkofilmem a nízkorozpočťákem prolétl nedávno s obrovským úspěchem světová kina. Sci-fi Příchozí získalo na oblíbenosti jak mezi diváky, tak i nevybíravými kritiky. Takže ohlášení, že pokračování kultovního sci-fi milníku Ridleyho Scotta Blade Runner natočí právě Villeneuve vzbudilo velké ovace. Stejně tak se vrací i Harrison Ford a Ridley Scott, tentokrát v pozici producenta. Hlavní roli si střihne Ryan Gosling a těšit se můžeme i na oscarového Jareda Leta nebo stále více se rozjíždějícího Dava Bautistu. Děj se bude odehrávat 30 let po jedničce a policajt Ryan Gosling bude pátrat po nezvěstném Fordovi. Že se mu to podaří prozradila už první trajlerová upoutávka. Na vizuální krásu Blade Runnera se těšíme nekonečně, čemuž velmi dopomáhá i Roger Deakins za kamerou.

5.
Kong: Ostrov lebek (v kinech od 9. března)

Nové zpracování King Konga otevře dveře do světa monster studia Warner Bros. Nový Kong totiž žije ve stejném světě, ve kterém se prohání Godzilla a jiné přerostlé ještěrky. V tomto filmu se parta vědců a vojáků vydá na Ostrov lebek, který je opředený mnoha tajemství. Většina z nich ale netuší, co by se na malém ostrůvku mohlo skrývat. Postupně jim to ale začne docházet, třeba když prohledávají skutečně obří kosterní pozůstatky nebo když jim vrtulník sejme někým mrštěná palma. S Kongem nebude žádná sranda, tvůrci totiž slibují největší filmové zpracování tohoto ikonického opa. To asi proto, aby si to v roce 2020 mohl rozdat s Godzillou. Ta se nejdříve vrátí ve svém druhém pokračování a pak si to s Kongem na férovku rozdá ve filmu Godzilla vs. Kong. Svět monstrózních zvířat čekají těžké blockbusterové časy. A my se na ně těšíme jak malí kluci!

6.
Liga spravedlnosti (v kinech od 16. listopadu)

Zack Snyder rozjel pro Warnery nové komiksové DC univerzum, které otevřel s celkem dobře přijatým Mužem z oceli. Aby toho nebylo málo, přišla nová inkarnace ikonického Batmana, který vyzval tohoto létajícího Kryptoňana na pěstní souboj v bijáku Batman v Superman. Všichni víme, že po této „drobné“ roztržce se dají dohromady a stanou se nejlepšími přáteli. K tomu mají oba dva ještě daleko, i tak se Batman po událostech minulého filmu rozhodne dát dokupy partu nadpřirozených bytostí, kteří budou schopni čelit nebezpečím, na které lidstvo samo nestačí. A tak vznikne Justice League – Liga spravedlnosti. Připravovat se bude vlastně na příchod Darseida, což je hlavní padouch celého DC universe. V prním díle jej pravděpodobně nepotkáme, ale nějaké náznaky čekejte. Padouchem pro první díl bude pravděpodobně Brainiac, který má blízko právě k Darkseidovi. Vše je ale zatím pečlivě tutláno. I přes rozporuplné reakce ohledně DCčkové filmové divize se stále těšíme! Tahle týmovka je totiž splněným snem komiksových fanoušků, o kterém se básnilo ještě dávno před nástupem Marvelu na filmová plátna.

7.
Strážci Galaxie Vol. 2 (v kinech od 4. května)

Strážci Galaxie jsou pro mě osobně strašně příjemným filmem. Tenhle „risk“ studia Marvel, kdy vedle sebe postavil člověka, zelenou krásku, chodící strom s hlasem Vina Diesela a potrhlého mývala s bouchačkou se nakonec ukázal jako trefa do černého. S pokračováním to bude podobné. Čeká nás opět vykopávkový soundtrack, plný hitů let minulých a samozřejmě partička Strážců Galaxie, která nás bude celým příběhem provázet. Těšíme se na komediální eskapády i perfektní vizuální stránku a hlavně na způsob, jakým budou Strážci zakomponování do rozsáhlého univerza Marvelu. Skupinka totiž celou dobu stála tak nějak mimo hlavní příběh, podle dostupných informací se ale mají ukázat na Zemi v dalším pokračování Avengers, takže alespoň nějaký náznak, jak se k nám dostanou čekat jednoznačně můžeme. Třeba se budou chtít zastavit pro Awesome mix vol. 3.

8.
Vetřelec: Covenant (v kinech od 18. května)

Ridley Scott se vrátil do světa Vetřelců poměrně nedávno, kdy vypustil do světa podivný prequel vetřelčí ságy – Prometheus. Fanoušci celkem zuřili, i tak zůstává tento předdíl minimálně vizuálně opojným filmem. A nejnovější přírůstek, Covenant je jeho přímým pokračováním. Vetřelci zde ale už nebudou pouze v náznacích, tentokrát to bude boj až na krev. Covenant má obsahovat pár Ridleyho nápadů, které si schovával pro Vetřelce 2, který nakonec natočil James Cameron, takže se začínáme opravdu těšit. Protože kdo jiný může Vetřelce vynést opět na vrchol, než samotný otec celé ságy? Držíme Ridleymu Scottovi palce, poslední dobou jeho díla upadají celkem v zapomnění nebo vy si snad vzpomenete na Exodus, Marťana nebo Konzultanta?

9.
Wonder Woman (v kinech od 1. června)

Wonder Woman bude historicky první zfilmovanou komiksovou hrdinkou. Postará se o to Patty Jenkins, která má Oscara za Zrůdu a do hlavní role se opět vrátí krásná Gal Gadot. Objeví se také Chris Pine (Star Trek) nebo Robin Wright (House of cards). Podíváme se na ostrov Amazonek, kde ztroskotá Chris Pine. A bude to trošku pozdvižení, Amazonky totiž znají muže jenom z vyprávění a když se Diana (Gal Gadot) do jinocha zahledí, nebude se bát vyrazit do válečné vřavy 1. světové války konat dobro a spravedlnost. Těšíme se na bitevní výjevy a na to, jak vlastně tvůrci dokáží postavu zapracovat do 20. století tak, aby to vypadalo uvěřitelně. Obavy střídá zvědavost a my tak Wonder Woman vyhlížíme s velkým očekáváním!

10.
Thor: Ragnarok (v kinech od 26. října)

Další zástupce Marvelu nemůže v našem výběru chybět. V Ragnarokovi totiž potkáme nejen Thora, ale i Hulka, který se po událostech Age of Ultron zdekuje neznámo kam. Zjistíme to právě ve třetím pokračování Thora, kdy se z Hulka stane gladiátor na opuštěné planetě. A Thor si pro něj nejspíše přijde. Bude mít totiž kopu problémů se svým bratrem Lokim a jelikož moc filmů před dalšími Avengers nezbývá, očekávejme posunutí příběhu s arcipadouchem Thanosem, který si to přijde  vyřídit s celými Avengers v roce 2018. Ragnarok má být velkou epickou jízdou a můj tip je, že se zde mihnou i Strážci galaxie, případně Doctor Strange. Máme se na co těšit, reputaci po druhém díle si Thor potřebuje jistojistě napravit. A zatím vše nasvědčuje tomu, že tomu tak bude. Těšíme se!

Thor: Ragnarok (foto: archiv)

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast