Učitelka jede do Palm Springs – soutěž o DVD s filmem a vouchery na iTunes

Úspěšný film režiséra Jana Hřebejka Učitelka bude uveden právě dnes 8. a následně 13. ledna na Mezinárodním filmovém festivalu v kalifornském Palm Springs, jedné z nejprestižnějších filmových přehlídek v USA. Diváci jej zde budou moci zhlédnout v sekci Modern Masters vedle nových filmů takových režisérů, jako jsou Kim Ki-Duk, Ken Loach, François Ozon, Carlos Saura a další. Následně Učitelka zahájí 20. ledna Filmový festival v italském Terstu za osobní účasti scenáristy Petra Jarchovského a představitelky hlavní role Zuzany Mauréry. V kinech už Učitelku nestihnete, ale stojí za to si ji pořídit na DVD anebo pomocí stále populárnější internetové distribuce. Té legální. Můžete si ji na dva dny vypůjčit na O2TV nebo koupit v HD Blu-ray kvalitě na iTunes. S Bontonfilmem jsme pro vás připravili soutěž o 5 DVD s filmem Učitelka, podepsané Zuzanou Mauréry a dva vouchery ke stažení filmu na iTunes.

“Jsme velmi pyšní, že můžeme letošní 28. ročník festivalu odstartovat právě snímkem Učitelka, který má sám o sobě všechny kvality tak typické pro filmy střední a východní Evropy – inovativní scénář, skvělé herectví a neuvěřitelný smysl pro humor,” shodují se ředitelé festivalu v Terstu Fabrizio Grosoli a Nicoletta Romeo. Snímek sklízí velké úspěchy v zahraničí již od svého premiérového uvedení na festivalu v Karlových Varech, producenti, tvůrci i herci s filmem doslova objíždějí svět. “Jen já osobně jsem snímek uvedl na festivalech v Izraeli, Španělsku a Japonsku. Byl jsem velmi mile potěšen skutečností, že byl pro různorodé zahraniční publikum srozumitelný a aktuální, přestože se neodehrává v současnosti,“ uvedl Jan Hřebejk.

Soutěž o 5 DVD Učitelka a 2 vouchery na iTunes

Soutěž skončila
Film Učitelka byl natočen na chodbách a budově jedné instituce. Která to byla? Správná odpověď: Slovenská televízia (RTVS)
Výherci:
Martin Jansta, Brno
Jan Kalina, Praha 3
Petra Oktábcová, Beroun
Petr Kotek, Praha 5
Jaroslava Pálková, Opava

Soutěž trvá od 8. 1. do 17. 1. 2017. Ceny do soutěže věnovala společnost Bontonfilm, a.s. Pokud chcete soutěžit prostřednictvím emailu soutez@totalfilm.cz, uveďte do předmětu emailu Učitelka. 

Koprodukční snímek se stal se 60 000 návštěvníky kin diváckým hitem na Slovensku, v České republice ho vidělo v kinech už 60 223 diváků, z festivalu v Karlových Varech si hlavní představitelka Zuzana Mauréry odnesla Křišťálový glóbus za nejlepší ženský herecký výkon. Hřebejkův poslední celovečerní snímek zabodoval i výbornými recenzemi v respektovaných světových filmových magazínech Variety nebo Hollywood Reporter.

Delegace k filmu Učitelka na 51. MFF Karlovy Vary

Učitelka byla doposud uvedena již na více než dvaceti filmových festivalech v Evropě, Asii, Americe a Africe, zároveň byla prodána dnes už do více než čtyřiceti teritorií po celém světě. Standardní kinodistribuce proběhne i v Itálii, Španělsku, zemích Beneluxu či USA, zahájena již byla v Izraeli a v Řecku, kde se snímek po prvním víkendu ocitl na jedenáctém místě v návštěvnosti kin. „Regulérní kinodistribuce v různých zemích světa je u českých a slovenských filmů výjimečná, těší nás i vysoká očekávání zahraničních distributorů, v případě italského distributora je to padesát tisíc diváků,“ řekl Ondřej Zima ze společnosti Offside Men, která snímek koprodukovala.

-red-
zdroj aktuálních festivalových informací: M. Reková
foto/video: Totalfilm.cz/A-Company