Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

První dojmy | Strážci galaxie vol. 2 pokračují v krasojízdě – a opět skvěle!

James Gunn opět dokázal, že ví o čem to je. Dvojka Strážců galaxie opět útočí na naše bránice. A k tomu všemu ještě přidává pomyslné ždímání emocí až „do mrtě.“ Osudových okamžiků je tu opravdu hodně, včetně (a teď spoiler) zničení Star-Lordova walkmana. A to je věc, která je opravdu fatální. Však uvidíte. Pokračování hraje na jistotu. A to je přesně to, co fanoušek očekává, ať už budou kritici psát cokoliv.

Strážci galaxie vol. 2 (foto Falcon)

Pokud byl úspěch u prvního dílu nečekaný a zaskočil i samotné studio, dvojka už překvapit moc nemůže. Internetová komunita kolem filmu vytvořila téměř zbožštěná očekávání. Troufám si tvrdit, že byla naplněna. A v mnohém doslova (víc prozrazovat nemůžu).
Všechny postavy, které jsme si v prvním díle oblíbili, dostanou víc prostoru a poodhalí víc ze své minulosti nebo nitra. Tahounem tentokrát není úplně Chris Pratt. Praštěná dvojka geneticky modifikovaného drsňáckého mývala (Rocket) a nejroztomilejší větve na světě (Groot) hraje prim. A velký prostor dostal i Drax. Chemie mezi Star-Lordem a Gamorou funguje stále skvěle a „nevyřčené“ se nakonec dostaví, to snad prozradit můžu.

Příběh tentokrát není tak komplikovaný jako v prvním díle. Ale to je spíš u takového blockbusteru ku prospěchu věci. Hvězdné lodě, střílečky, přesouvání mezi planetami, skoky mezi kosmickými prostory. Toho všeho je v sequelu Strážců extrémně hodně. A taky vtipu. Ten je přítomen vždy a všude. A pochopitelně i ty nesmrtelné hity s označením vol.2! James Gunn má na jejich výběr geniální talent a sedí to (jak by možná řekl Rocket) jako prdel na hrnec.

No a ještě ke Grootovi: to je opravdu velká trefa do černého. Pokud s ním v jedničce byla zábava jako s dospělákem, tak Baby Groot to posouvá ještě o další level. Už úvodní ultra vtipná tanečně – bojová scéna dělá této postavě takové entrée, že se o tom „skutečným hercům“ může jenom zdát.

Než si přečtete ve čtvrtek celou recenzi, budiž ještě konstatováno, že nová franšíza má velké štěstí na režiséra. To na čem by si jiní vylámali zuby tady funguje skvěle, autor má opravdu velký cit pro načasování, humor, akční scény i vizuál.
Za nás dvojka jednoznačně ano. Očekávání byla ukojena, zklamání se nedostavilo. Co víc si přát.

Martin Staněk, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon/Marvel/Disney © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast