Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Fanoušci Hry počítají hodiny – začíná 7. řada Hry o trůny

Tak jsme se dočkali. Později než v minulých letech, ale přece. Ohlášená předposlední řada nejpopulárnějšího seriálu současnosti Hra o trůny se na českých obrazovkách HBO objeví ve stejnou chvíli jako ve Spojených státech. Na HBO GO najdete první díl 7. řady už v noci z neděle na pondělí – ve 3.00 ráno. Klasická premiéra pak na HBO proběhne v pondělí ve 20 hodin.

Sedmá řada slibuje boj rodů o moc a pod jednotícím sloganem Velká válka je tady, napovídá, že v Západozemí se budou dít pěkně drsné věci.  Na to jsou ostatně příznivci televizní ságy dlouhodobě zvyklí.
Nejnovější řada má pouze sedm dílů, ačkoliv předchozích šest řad mají po deseti dílech. Fenomén seriálu krom diváckého zájmu a umístění v žebříčku pirátsky nejstahovanějších seriálů všech dob podporují i televizní ceny. Loni na podzim seriál získal hned 12 cen Emmy a zároveň se stal v dlouhodobém horizontu nejúspěšnějším seriálem v historii udílení cen.

Na poslední osmou řadu, která se bude vysílat příští rok by následně měly navázat další čtyři připravované seriály. Na nich by se měli jako výkonní producenti podílet i současní tvůrci série Dan Weiss a David Benioff. Jaký bude obsah či cesta samostatných spin-offů televize neprozradila. Informaci, že se něco takového chystá, HBO prozradilo magazínu Entertainment Weekly.

Seriál Hra o trůny je velmi silnou a kultovní značkou. Když na konci páté řady zemřela jedna z hlavních postav, vzedmula se taková fanouškovská bouře a nevole, že do dneška není jasné, zda to byl chytrý kalkul tvůrců nebo diváci televizi donutili, aby na počátku šesté řady postavu Jona Sněha vrátili do hry.
Autorem předlohy k seriálu je spisovatel George R. R. Martin.

Na první díl nové řady se můžete podívat zde (odkaz bude aktivní v pondělí)

-red-
foto/video: HBO © 2017

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast