Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První dojmy | Trust od Dannyho Boylea na HBO

První díl z desetidílného seriálu Trust v režii kultovního anglického režiséra Dannyho Boylea (Trainspotting nebo Milionář z chatrče) je k vidění na HBO GO. Na HBO bude pilotní díl uveden 30. března. A je na co se těšit!

Trust (foto: HBO)

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Šťavnatá story a Boyleův styl[/pullquote]Seriálově zpracovaný příběh se tak bude ucházet o přízeň diváků poté, co ho minulý rok jako celovečerní snímek natočil další režisérský velikán Ridley Scott. Soudě ale dle zhlédnutí prvního dílu Boyleova zpracování má v sobě Trust nepřehlédnutelnou stopu seriálového perpeta mobile, které vám ani na moment nedovolí ztratit pozornost. O to si ostatně vysloveně šťavnatá story přímo říká. Tradiční znak filmařiny z Boyleovy kuchyně.

Havní roli nekompromisního a nechutně zazobaného milliardáře Gettyho, který od 40. let do 70. let minulého století vlastnil obrovské impérium v podobě nejúspěšnější naftařské firmy na světě si zahrál Donald Sutherland. Skvělá volba! Další hvězdou snímku je Hillary Swank, která se objeví v roli matky mladého Gettyho.

V pilotním dílu nám Boyle představuje samolibého, sebestředného, nedotknutelného a tvrdého vládce impéria v jeho tudorovském sídle. Obývá ho se svými čtyřmi přítelkyněmi, kterým nezbývá než se vzájemně tolerovat. Getty ale mezi nimi rád vytváří určitou soutěživou atmosféru a teď se ještě do svého „harému“ chystá přivést další krásku.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Když můžete spočítat všechny své peníze, nejste bohatý muž.
J. Paul Getty[/pullquote]

Díky smrti svého syna musí hledat nástupce pro vedení svého naftařského impéria. Trochu překvapivě si vybere svého vnuka – šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III. (Harris Dickson), jenž si na rodinu vzpomněl poté, co se dostal do úzkých při svém nevázaném životě v Římě a zapletl se s mafií.

Trust (foto: HBO)

Osobně mě v prvním díle bavila postava sluhy Bullimorea, kterého ztvárnil Silas Carson. Je obrazem absolutní diskrétnosti a loajality, maximálně všímavý. Dovede se dokonale pohybovat v blízkosti starého Gettyho a zároveň se umí ve správnou chvíli stát i tím nejupřímnějším rádcem mladého Gettyho.

Celou recenzi vám přineseme v následujících týdnech.

Seriál je k dispozici na HBO GO a od 30. 3. také na HBO.
HBO GO si nyní můžete vyzkoušet na měsíc zdarma zde

Dagmar Šimková, Totalfilm.cz
foto/video: HBO, Fox © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast