Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Mádlův film Na střeše představil první ukázku (teaser)

Jiří Mádl připravoval svůj druhý režisérský počin Na střeše několik let. Těsně před natáčením zemřel hlavní představitel Jan Tříska. Trvalo řadu měsíců, než Mádl našel adekvátní náhradu. V hlavní roli příběhu nevraživého profesora a vietnamce v zoufalé situaci se objeví Alois Švehlík Lukas Duy Anh Tran. Podívejte se na první teaser.

„Nebylo jednoduché hledat nového představitele pro naši hlavní postavu pana Rypara po tom, co nás opustil Jan Tříska. Ale Alois Švehlík mi najednou tak padl do oka, že už jsem necítil jen zarputilost, ale opravdový těšení se na jednotlivý scény s ním. Je to v podstatě křehký a osamělý člověk, zároveň má-li důvod, je důvtipný, podvratný a ve svých krocích impulsivně nekompromisní. Alois Švehlík má ten pohled, hlas a pohyb, který Ryparovi sedí.“
Pro druhou hlavní postavu bylo třeba najít odpovídajícího představitele ve vietnamské komunitě. Nakonec byl vybrán Lukas Duy Anh Tran.

Režisér Jiří Mádl s hlavními představiteli filmu Na střeše

„Najít mezi neherci talent, který by utáhl hlavní roli, bylo strašně těžké. Nakonec nám z toho vylezl Lukas, který je způsobem práce ohromně podobný Petrovi Šimčákovi z filmu Pojedeme k moři. Těším se, jak to zvládne,“ dodává Jiří Mádl.
V dalších rolích uvidíme Vojtěcha Dyka, Máriu Havranovou a Adriana Jastrabana.

Natáčelo se v srpnu 2018 v Praze. Premiéru bude mít komediální drama Na střeše 7. února 2019.

-red-
video: Falcon © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast