Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

O roli Marka jsem měl jasno hned, říká Jiří Mádl (video o roli Vojty Dyka)

Už  7. února vstoupí do kin nový film scenáristy a režiséra Jiřího Mádla Na střeše. V roli stárnoucího, osamělého muže, kterého náhodné události spojí s mladým Vietnamcem na útěku, se představí Alois Švehlík. Přesto rolí, o níž měl režisér od počátku nejvíce jasno byla postava Ryparova souseda Marka, kterou ve filmu vytvořil Vojtěch Dyk. „Vojtu jsem na tu roli chtěl, protože on je takovej fešák, ale zároveň si dokáže sám ze sebe udělat srandu a vypadat hloupě. Což přesně tenhle Marek je. Kluk, co nic moc neumí, ale chce mít hodně peněz,“ říká Jiří Mádl. Podívejte se na video ze zákulisí.

A jaké bylo jejich setkání? „Především jsem byl rád, že jsem se mohl potkat s Jirkou Mádlem jako režisérem, protože jsem s ním chtěl pracovat a doufám, že to nebude naposledy, kdy spolu točíme…páč Jirka je vždycky připravenej, energií překypující režisér, se sklony ke genialitě…“ říká herec Vojtěch Dyk.

Na střeše je druhým celovečerním filmem v režii Jiřího Mádla, který úspěšně střídá ve své kariéře posty před i za kamerou. V posledních letech patří k vyhledávaným českým hercům, s úspěchem se ale setkal i jeho start na poli režie. Za debut Pojedeme k moři, který v kinech vidělo přes 100 tisíc diváků, získal při vyhlašování Cen české filmové kritiky 2015 Cenu RWE pro objev roku. Producentkou filmu je Monika Kristlová ze společnosti Dawson Films.

Video o postavě Aloise Švehlíka

-red-
foto/video: Falcon, Dawson Films © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast