Třetí řada Temného případu řeší děsivý zločin v horách

Na HBO se dnes v premiéře objeví velmi očekávaná nová řada kultovní a velmi oceňované série Temný případ. Autorem nového příběhu je Nic Pizzolatto, který zároveň pokračování režíroval. Hlavní roli má tentokrát oscarový Mahershala Ali, který hraje policistu z Arkansasu. Děj třetí řady se tentokrát zabývá temným zločinem z odlehlých hor. Seriál se odehrává ve třech různých časových rovinách a vypráví o děsivém činu spáchaném před mnoha lety, jehož záhadnost se s přibývajícími roky jen prohlubuje.

Mahershala Ali (držitel Oscara za Moonlight) hraje policejního detektiva Wayna Hayse, Stephen Dorff (Odnikud někam) se představí jako Roland West, Haysův kolega, a Carmen Ejogo (Selma) hraje učitelku a spisovatelku Amelii Reardon.

Temný případ (foto: HBO)

V roce 2015, detektiv postavený mimo službu, jemuž už paměť neslouží zrovna nejlépe, se ohlíží za zmizením dvanáctiletého Willa a desetileté Julie Purcellových. Vracejí se mu vzpomínky na dny a týdny následující po této děsivé události, která se odehrála v osmdesátých letech, a zároveň se v myšlenkách vrací i k událostem z let devadesátých, kdy byli spolu s kolegou Rolandem Westem postaveni mimo službu poté, co v případu došlu k nečekanému zlomu.

První dvě epizody budou mají na HBO exkluzivně premiéru v pondělí 14. ledna, další epizody budou mít premiéru následující pondělí.

-red-
foto/video: HBO © 2019