Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Anifilm | Středeční tipy z programu

Mezinárodním festival animovaného filmu v Třeboni v úterý odstartoval. Kromě filmových projekcí je připravena i řada doprovodných programů, workshopů a dalších akcí. Vybrali jsme pro vás to nejzajímavější ze středečního programu.

Už dopoledne začíná v kině Světozor soutěžní projekce výrazného japonského anime snímku Mirai, Dívka z budoucnosti. Film byl nominován na Oscara. Recenzi si můžete přečíst zde. Během dne budou ve stejném kině k vidění bloky soutěžních studentských a krátkých filmů.

V kině Aurora začíná v 11:30 Velké dobrodružství Čtyřlístku. Tvůrci se v novém filmu, který mimo jiné oslavuje i 50 let tohoto komiksu, vrátili ke klasické animaci.

V Divadle J. K. Tyla můžete od 14:30 vidět norský soutěžní film Věž. Děj filmu se soustředí kolem malé palestinské dívky z uprchlického tábora v Libanonu.

Věž

K vidění je dnes také tvorba jedné z porotkyň Kateřiny Karhánkové (11:30 Roháč). Vidět v tomto bloku můžete mimo dalších čtyř krátkých filmů i její nejvýraznější snímek Plody mraků.
V Roháči se bude v 16:30 promítat také výrazný francouzský snímek Až na severní pól, který se odehrává v roce 1892 v Rusku. Mladá dívka je fascinována objevy svého dědečka.

Již tradičně se na Masarykově náměstí bude každý den promítat zdarma jeden z filmových animovaných hitů. Dnes je od 21 hodin na programu Hotel Transylvánie: Příšerózní dovolená.

Letos pokračuje také promítání na zámku v Jindřichově hradci. Večer tam bude mít svůj blok další z porotců – Georges Schwizgebel.

Součástí festivalu je opět Game & VR Zone, která bude otevřena po celou dobu festivalu v přízemí Měšťanské besedy na Masarykově náměstí. Budete si v ní moci jak zahrát hry z mezinárodní herní soutěže, tak se podívat na VR filmy nebo si vyzkoušet hry ve virtuální realitě.
Výstava AnimaCZe po roce 89, kterou připravil Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií, mapuje uplynulých třicet let české animace. K vidění je v Domě Štěpánka Netolického.

-red-
foto/video: Anifilm, Totalfilm © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast