Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Tvůrci filmu Trhlina se v místě natáčení báli (video z placu)

Ve čtvrtek 9. května vstupuje do českých kin tajemný horor Trhlina. Film natočil zkušený režisér Peter Bebjak podle stejnojmenného knižního bestselleru Jozefa Kariky. Na Slovensku se stal z filmu velký hit. Patří k nejnavštěvovanějším slovenským filmům všech dob.

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Ve skupinkách na toalety[/pullquote]Tajemný horor zavede diváky do prostředí slovenského pohoří Tribeč, v jehož hlubokých lesích zmizelo už několik lidí. Na tomto místě, kterému se někdy také říká slovenský Bermudský trojúhelník, probíhalo natáčení filmu. Vzhledem k tomu, že se natáčelo v období, kdy mizí lidé, měli někteří členové štábu obavy ze svého zmizení. „Kolegové například chodili ve skupinkách na toalety, aby nikdo nemusel jít jako poslední. Nikdo z nás nezmizel, tento pocit byl však po celou dobu natáčení všudypřítomný“, říká producent filmu Rasťo Šesták.

Herci a štáb museli v průběhu natáčení čelit nejen strachu ale i mrazivému počasí. „Počasí si dělalo, co chtělo – sněžilo, pršelo, svítilo slunce…. Zažili jsme doslova všechna roční období. My jsme ale byli vybaveni kvalitním oblečením – základem jsou kvalitní boty a větrovka. Pak už záleží na každém jednotlivci, jak tyto povětrnostní podmínky zvládá“, říká režisér Peter Bebjak. Herci museli mít termoprádlo a několik vrstev oblečení. O pauzách se před zimou ukrývali do vyhřívaného stanu. Štáb byl na zimu připraven lépe.
Natáčení ve vyšších polohách, které probíhalo například na louce pod Žibricou nebo u Čierného hradu, vyžadovalo pomoc místních lesníků. „Techniku nám do výše položených míst pomáhali transportovat lesníci. Kromě vétřiesky a traktoru se tam totiž nedostalo žádné auto“, vzpomíná na náročnou organizaci producent Šesták.

Film bude uveden 9. května ve slovenském znění s českými titulky.

-red-
foto/video: Falcon, DNA Production © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast