Další sezóna Filmharmonie začíná – v listopadu bude hrát sci-fi

9. listopadu odstartuje nová koncertní sezóna populárního tělesa Filmová filharmonie. Na sezónu 2019/2020 připravila Filmharmonie zatím tři tematické koncerty. Posluchačům nabídne napínavou cestu vesmírem, romantickou oslavu dne zamilovaných nebo průřez dobrodružnou hudbou Divokého západu. Zkrátka výběr z toho nejlepšího, co filmová hudba posluchači nabízí.

Filmová filharmonie v Rudolfinu

Pro obrovský zájem z minulých let zahajuje Filmharmonie novou sezónu koncertem melodií z vědeckofantastických filmů, které skrývají opravdové klenoty filmové hudby – a to už 9. listopadu. Nejlepší tituly jako Star Trek, Star Wars nebo dechberoucí Independence Day budou moci posluchači opět slyšet ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. V programu se vedle nejoblíbenějších stálic filmové hudby objeví samozřejmě i novinky. Dramaturgie koncertu potěší jak skalní fanoušky sci-fi žánru, tak i posluchače, kteří si prostě chtějí užít symfonický koncert. To vše tradičně v podání obrovského symfonického orchestru a pěveckého sboru, které podpoří monumentálnost celého večera.

Filmová filharmonie – ovace posluchačů

“Filmová hudba potřebuje pro provedení opravdu velký orchestr. Velké množství žesťových nástrojů a především bicích nástrojů je pro náš orchestr již samozřejmostí, v naší republice na filmovou hudbu v tak velkém obsazení nenarazíte,”  říká o Filmové filharmonii její ředitel Matěj Lehár.

Josef Kurfiřt – dirigent koncertu

Dirigentské taktovky se tentokrát ujme mladý talentovaný Josef Kurfiřt, jeden z nejvýraznějších dirigentů mladé generace. “Na spolupráci s Filmovou filharmonií se velice těším. Program sci-fi určitě nadchne každého milovníka filmové hudby, já sám mám mezi skladbami několik favoritů, mimo jiné například Matrix,” říká dirigent, který má zkušenosti s vedením velkých symfonických orchestrů, komornějších těles i pěveckých sborů, a to i v žánru filmové hudby.

Moderátorem koncertu bude herec David Nykl, který se brzy objeví v minisérii HBO Bez vědomí.

David Nykl v seriálu Bezvědomí (foto: HBO)

Mladá krev profesionálních hudebníků Filmharmonie podpoří celkový obraz tohoto nabitého programu a orchestr i sbor budou mít opět šanci předvést vysokou kvalitu, kterou hodnotí pozitivně jak návštěvníci, tak odborná kritika. Na 150 hudebníků je připraveno vzít posluchače na mimořádný hudební průlet galaxiemi. Návštěvníci koncertu si tedy užijí filmovou hudbu tak, jak ji znají přímo z plátna. Nenechte si zážitky utéct a rezervujte si své vstupenky již nyní!

Vstupenky je možné zakoupit na www.filmharmonie.cz

-red-
zdroj: Tereza Trojanová
foto: Filmová filharmonie © 2019