Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Miluju tě, Pucinko – Mádl natočil v karanténě minisérii o lásce zubních kartáčků

Režisér, scenárista a herec Jiří Mádl v karanténě nezahálel a natočil intimní minisérii o lásce dvou zubních kartáčků. Minisérii Miluju tě, Pucinko v premiéře uvede Mall.tv poprvé 28. dubna ve 20 hodin. Série má čtyři díly. Projekt vznikl v produkci společnosti Dawson Productions, se kterou Mádl realizoval svůj poslední film Na střeše.

Foto z natáčení – Jiří Mádl a kameraman Martin Žiaran

Miluju tě, Pucinko je součástí iniciativy Tvůrci v izolaci – Isolation Creations, s níž v dubnu 2020 přišla právě produkční společnost Dawson Productions. Od 28. dubna do 1. května budou diváci moci krátký film zhlédnout na pokračování na Mall.tv a také na instagramových a facebookových profilech Jiřího Mádla a Dawson Productions. Tvůrce bude možné podpořit prostřednictvím dárcovské platformy Donio.cz libovolnou částkou.



„Cílem iniciativy Tvůrci v izolaci – Isolation Creations je šířit radost a příjemnou náladu i v této nelehké době, kdy se řada z nás ocitla v nuceném odloučení od svých blízkých. Pobyt v karanténě inspiroval tvůrce natolik, že vznikly nápady a náměty pro krátké filmy, které by jinak nespatřily světlo světa – jako třeba příběh o lásce dvou zubních kartáčků u Jirky Mádla doma anebo vlastnoručně vyrobená pastička na vejce u Roberta Hloze v kuchyni,“ vysvětluje producentka a zakladatelka Dawson Productions Monika Kristlová a dodává: „Je docela vtipné, že poslední díl Pucinky uvede Mall.tv zrovna na 1. máje.“

Miluju tě Pucinko

„Během  karantény jsme si volali s producentkou Monikou, a došli jsme k tomu, že jako lidé ze zábavního byznysu bychom se měli pokusit naše pocity nějak předat lidem a potěšit je. Tak jsem ve svým karanténním štěstí, (byl jsem pravděpodobně nejšťastnější člověk v karanténě),  chodil po bytě a zjistil jsem, že kartáčky si říkaj o příběh. A protože jsou symbolem intimity a blízkosti, zvolil jsem love story. Celej proces tvorby Miluju tě, Pucinko byla jedna velká radost a ohromná sranda. Snad se teda převalí i na diváka. Kartáčky v seriálu dělaj spoustu věcí jako lidi. Smějou se, hádaj se, večeří, souloží, pařej, spí a hlavně prožívaj koronavirovou krizi a snaží se si z ní něco odnést,“ říká režisér a autor scénáře Jiří Mádl, který hlavním hrdinům propůjčil také svůj hlas.

Miluju tě, Pucinko se natáčelo v dubnu 2020 u Jiřího Mádla doma. Nejdříve proběhl „casting“, kterého se místo herců účastnily kartáčky různých barev a tvarů.
Filmový mini štáb dodržoval předepsaná hygienická opatření s ohledem na bezpečí všech zúčastněných. Minisérii o čtyřech dílech v celkové délce 23 minut filmaři natočili za 7 natáčecích dní. Jiří Mádl potvrzuje pravidlo známé z loutkářství, že v autorově imaginaci se hrdinou může stát kdokoli nebo cokoli a velmi silný netradiční příběh je na světě. V našem případě se zrodila hravá love story dvojice kartáčků, která nemůže být spolu, ale ani bez sebe, a učí se žít ve světě zasaženém koronavirem.

-red-
zdroj: Vladana Drvotová
foto: Dawson Productions © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast