Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Tajemství staré bambitky 2 je dotočeno, film putuje do střižny (video z natáčení)

Na zámku v malebném Jindřichově Hradci skončilo natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2. Režisér Ivo Macharáček přivedl na filmový plac opět oblíbené hrdiny – krále Jakuba v podání Tomáše Kluse či Aničku, kterou ztvárnila opět Kamila Janovičová, ale také několik nových postav. Filmaři natáčeli kromě Jindřichova Hradce také v Mníšku pod Brdy, ve skanzenu v Kouřimi a na dalších lokacích. Práce se nyní přesouvají do střižny. Premiéra je plánována na 9. prosince 2021. Podívejte se na další video z placu.

Nový příběh přivede na plátno hrdiny známé z první úspěšné pohádky.  Z prince Jakuba a hrnčířské dcery Aničky se stal královský pár, rodinu tvoří i rozkošná princezna Johanka a její dědeček, který se věnuje jenom hrnčířskému řemeslu. Loupežník Karaba se stal tak trochu pohádkovou legendou. Situace se však zamotá ve chvíli, kdy se rádcové Ferenc a Lorenc chtějí pomstít a využijí k tomu „smůlovatou“ královnu Julii. Té utekli všichni nápadníci a řízení království jí taky příliš nejde. Oba vykukové nastraží na Karabu past a podvodník Václav jim v tom bude účinně pomáhat. Aby dobro znovu zvítězilo, k tomu je třeba chytrost, přátelství a smělé srdce.

Ondřej Vetchý ve filmu Tajemství staré bambitky 2

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo celkem 18 paruk a použity byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlávek zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy.

Do svých dřívějších rolí se opět převtělili Ondřej Vetchý jako Hrnčíř/Karaba, Tomáš Klus a Kamila Janovičová jako Jakub a Anička, Miroslav VladykaJiřím Lábusem v postavách padoušských rádců Ference a Lorence, Petr Štěpánek jako kuchař Frit nebo Otmar Brancuzský jako generál. Děj obohatí ale i nové postavy – Veronika Khek Kubařová je nešikovná královna Julie, Valentýna Bečková jako dcera Jakuba a Aničky – princezna Johanka a Markéta Plánková ztvárňuje sympatickou Juliinu komornou Hermínu. Původní pohádkovou hudbu napsal Václav Noid Bárta, který se rovněž objeví v jedné z rolí.

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 podle scénáře Evžena Gogely vzniká v produkci Roberta Plavce a Radovana Vašáka ve společnosti Fairytale Production s.r.o., v koprodukci s Českou televizí.

Distribuční společnost Bioscop uvede pohádku do kin 9. prosince 2021.

připravila V. Brouková
zdroj: U. Donátová
foto/video: Fairytale Production, Totalfilm Media, Bioscop © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast