Tajemství staré bambitky 2 má výstavu fotek a audioknihu s prvním dílem

Přestože se premiéra očekávané pohádky Tajemství staré bambitky 2 posouvá kvůli současné pandemické situaci až na příští rok, přichystali tvůrci pod vánoční stromeček svým divákům dva dárky. Jedním je vydání audioknihy s převyprávěním prvního dílu Janem Čenským. Audionahrávka obsahuje i původní písničky z prvního dílu. Druhým takovým dárkem je výstava fotografií z natáčení druhého dílu, která se koná v prostorách Hybernské pasáže. 

Ondřej Vetchý ve filmu Tajemství staré bambitky 2 (foto: Vojtěch Resler)

Výstava fotografií z natáčení obsahuje 50 snímků Vojtěcha Reslera. Polovina představí dění na plátně a hlavní herecké hvězdy filmu, druhá část umožní návštěvníkům nahlédnout za kameru, do filmařské „kuchyně“.
Výstava bude přístupná denně od 10 do 18 hodin, vstup je zdarma. Ještě před premiérou filmu v kinech naváže na výstavu vydání fotoknihy Tajemství staré bambitky 2, která rovněž představí nejlepší filmové scény a pohledy do zákulisí natáčení.

V pátek 3. prosince vychází audiokniha Tajemství staré bambitky, stvořená podle nezkráceného scénáře k dílu prvnímu od Evžena Gogely a Iva Macharáčka. Dozvíme se v ní historii lásky prince Jakuba k Aničce, dceři hrnčíře, i princovu cestu k důležitým životním krokům. Příběh načetl Jan Čenský, ve filmu hrající Jakubova královského otce. Producentka a režisérka nahrávky Naďa Dvorská k tomu poznamenala: „Čenského schopnost zvukové charakteristiky jednotlivých postav je mimořádná, vtipná a zároveň nesmírně citlivá.“

Tajemství staré bambitky 2 režiséra Iva Macharáčka je volným pokračováním jedné z nejúspěšnějších domácích pohádek posledního desetiletí. V hlavních rolích se představí Ondřej Vetchý, Tomáš Klus, Kamila Janovičová, Veronika Khek Kubařová, Valentýnka Bečková, Jiří Lábus, Miroslav Vladyka, Václav Noid Bárta, Petr Štěpánek, Markéta Plánková a další.

-red-
zdroj: U. Donátová, V. Drvota © 2021