Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Slovenská hvězda Milan Ondrík v hlavní roli výrazného thrilleru Stínohra

Herec Milan Ondrík je hvězdou slovenského divadla a televize, ale znají ho také čeští diváci – například se seriálu Marie Terezie, filmů Veterán nebo komedie Bourák. Za nejlepší mužský herecký výkon ve filmu Budiž světlo získal Křišťálový globus na MFF Karlovy Vary. Zanedlouho jej diváci budou moci vidět v novém snímku Petera Bejbaka Stínohra, který přijde do kin 7. dubna. Milana Ondríka představuje také následující video.

Scénář dramatického příběhu Stínohra napsala podle námětu producenta Jana Bradáče jeho žena Vendula Bradáčová. Vychází z jeho osobní životní zkušenosti a základní motiv Stínohry je tedy téměř autobiografický. Snímek režíroval renomovaný Peter Bebjak (Devadesátky, Učitelka).

Na počátku příběhu záchranáře Jana, jehož Milan Ondrík hraje, stojí běžná a pochopitelná situace. Po rozchodu s manželkou Jan nezvedne telefon. Je naštvaný, rozzlobený. Ale právě tento jediný okamžik mu zcela změní život. Tragicky ztrácí ženu, kterou přes všechny spory miloval. V okamžiku rozchodu se totiž Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc.

Stínohra (foto: Hangar Films)

„Lidé častokrát udělají takovou na první pohled malou chybu, a potom se s tím vypořádávají celý život. Proto je potřeba si v životě vážit každé sekundy a uvědomovat každou chvilku, zda konáme správně a rozvážně,“ říká představitel Jana Milan Ondrík.

K výčitkám svědomí se ve filmu navíc přidává pocit, že vyšetřování Eviny smrti uvázlo na mrtvém bodě. Jan se rozhodne vydat na vlastní cestu pomsty. Může ale takový proces vést i k odpuštění?

Hlavní role ve filmu ztvárnili kromě Milana Ondríka také Hynek Čermák, dále Vladimír Javorský, Kristýna Frejová nebo dva nové herecké objevy: Leona Skleničková a Jan Jankovský. 

Do kin novinka vejde 7. dubna 2022.

-red-
zdroj: U. Donátová
foto/video: Hangar Film, Falcon © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast