Cesta do Tvojzemí se odhaluje v traileru, premiéru bude mít ve Zlíně (video)

V srpnu vstoupí do českých kin nový celovečerní 3D animovaný snímek Cesta do Tvojzemí vyprávějící příběh desetiletého Rikiho, jeho nové drzé kamarádky Emmy a opičáka Tidlinga, kteří se vydávají na dobrodružnou výpravu do Tvojzemí. Svět fantazie ožije výraznými hlasy herců, jako jsou Jan Cina, Jan Vondráček, Klára Issová, Martin Myšička nebo Václav Neužil. Předtím než uvidí slovensko-česko-belgický film 11. srpna v kinech diváci po celé republice, se novinka ve čtvrtek 26. května stane zahajovacím filmem 62. Zlín Film Festivalu. Podívejte se na čerstvý trailer.

Ambiciózní celovečerní snímek producentů Petra Badače a Barbory Budinské s rozpočtem 94 miliónů korun prošel filmovým fóry na festivalech v Chorvatsku, Švýcarsku, Německu a Francii a pracovalo na něm více než patnáct výtvarníků a animátorů z celé Evropy, od Irska po Českou republiku. Cesta do Tvojzemí tak vyniká promyšleným výtvarným stylem s detailními pozadími evokujícími epický videoherní pocit tolik přitažlivý pro mladé diváky, kteří už hledají něco víc než „dětskou“ animaci. Výtvarný koncept filmu čerpá ze stop-motion vizuality, která byla inspirací pro stylizaci postav a prostředí a tvorby textur. Výtvarný koncept je však přenesený do digitálního prostředí a film je animovaný jako klasický CGI 3D film. Jedinečnost technologického zpracování spočívá ve využití herního enginu Unity při finalizování filmu a renderování.

Cesta do Tvojzemí (foto: BFilm)

„Práce na filmu Cesta do Tvojzemí pro mě znamenala 4 324 dnů čisté radosti z práce a velmi mě těší, že film konečně uvidí malí i velcí diváci. Jde o napínavý příběh, ve kterém hlavní hrdina Riki zažívá spoustu dobrodružství, poznává nové kamarády a světy. Je to jako jízda na horské dráze plná vzrušení a nečekaných zvratů,“ říká režisér Peter Budinský.

Daleko za hranicemi dětských hřišť existuje úžasný svět fantazie – Tvojzemí. Opice a krkavci tu mluví lidskou řečí a po zlatých pouštích se procházejí neuvěřitelné stroje, které fungují v dokonalém souladu s přírodou. Desetiletý Riki uteče do Tvojzemí ze svého domova v reálném světě, protože zachytí signál vysílaný tajemným zářivým kamínkem. Tento kamenný zdroj velké síly, který chce každý získat, se ukryje v Rikiho srdci. Hlavní hrdina se tak musí pečlivě rozhodnout, s kým bude toto tajemství sdílet – zda se svou novou kamarádkou Emmou, opičím generálem Tidlingem, robotem a poradcem prezidenta Tvojzemí Kovomanem nebo dokonce s kapitánem parní lodi. Tak začíná Rikiho napínavá cesta za záchranou vlastního života i světa fantazie. V traileru k filmu zní song Ve hvězdách od slovenské zpěvačky americko-švýcarského původu Celeste Buckingham.

Film vznikl v koprodukci společností plutoon (Slovensko), BFILM.cz (Česká republika), The Pack (Belgie) a RTVS.
Do kin ho uvede Forum Film 11. srpna.
-red-
zdroj: M. Ch. Reková, K. Bobková

foto/video: BFilm, Forum Film © 2022