Láska hory přenáší: Svůdník a nevěsta v šílených situacích na horách

Do kin právě dorazila nová slovensko-česká komedie Jakuba Machaly Láska hory přenáší. Nevěsta Alex ve filmu hledá ztraceného ženicha, v patách má neurotickou matku, přespříliš aktivního otčíma a bohémského otce. Svůj vlastní příběh pak prožívá místní neodolatelný svůdník, jenž připravuje opravdové rande. Den plný karambolů vidí každý z nich po svém. V novince se představí Anna Fialová, Marek Lambora, Lenka Krobotová, Csongor Kassai, Petra Nesvačilová, Vanda Chaloupková, Lukáš Příkazký nebo Noël Czuczor.

„Příběh se odehrává v průběhu jednoho dne, který divákovi vyprávíme postupně třikrát, a to vždy z úhlu pohledu jiné postavy. Tyto tři dějové linie se prostřednictvím postav postupně propojují a ovlivňují. Vzniká tak velký prostor pro množství nedorozumění a komických situací,“ přibližuje režisér Jakub Machala, dvojnásobný držitel ceny Anděl za videoklip roku, zodpovědný například i za seriály Stylista či Láska v čase korony.

Lenka Krobotová a Anna Fialová

„Dali jsme pro natáčení dohromady neuvěřitelně komplikovaný plán, příběh filmu jsme měli rozpracovaný téměř po vteřinách, abychom věděli, co která postava právě dělá, i když zrovna není v záběru. Různé pohledy na jednu situaci a vzájemné protínání postav muselo sedět,“ vzpomíná na natáčení ve Vysokých Tatrách v hotelu Hubert v Gerlachově režisér.

Anna Fialová a Noël Czuczor

K obsazení Jakub Machala říká: “Mix herců vychází z toho, jak je napsaný scénář. Ten je poměrně košatý, co se postav týče,a tím pádem máme hodně postav. Herce máme české i slovenské a tenhle mix, samozřejmě vychází z příběhu a pak i z toho, že jsme hledali pro náš příběh ideální tváře. A myslím si, že už to teď, předtím než půjdu do střižny, můžu říct, že jestli se něco povedlo, tak casting teda určitě.”

Csongor Kassai a Lenka Krobotova

Anna Fialová ke své roli uvádí: “Přečetla jsem si scénář, kterými přišel strašně zábavný a propracovaný. Je v něm hodně věcí a situací, které se postupně během filmu objevují a doplňují. Kupříkladu vidíme někoho, že nese misku s rýží a až na konci filmu nám dojde, kam a proč ji nese. Tyhle věci mě při čtení udrželi v pozornosti. Kdybych nevěřila, že to bude dobrý, nešla bych do toho. Pro mě to hrozně dobře fungovalo a připomnělo mi to Na Hromnice o den více, tady ten typ filmů, který mám ráda.”

Film do kin uvedl Bontonfilm.

-red-
foto/video: Bontonfilm © 2022